Kabine revizyonu için iddia

Kabine revizyonu için iddia
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, görev değişen bakanların atamalarının usulsüz olduğunu iddia etti. Abone ol



ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA- Başbakan Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanı Gül'e sunduğu, Gül'ün onaylayarak Meclis Başkanlığı ve Başbakanlığa gönderdiği yazıda, eski Bakanlardan Nazım Ekren, Murat Başeskioğlu, Kürşad Tüzmen, Mustafa Sait Yazıcıoğlu, Mehmet Ali Şahin, Kemal Unakıtan, Hüseyin Çelik ve Hilmi Güler'in görevinden istifa ettiği belirtilmesine rağmen görev yeri değişen bakanlar ile ilgili bir açıklama bilinme ersağ üye ol mesi kafaları karıştırdı.

Konuyu Meclis gündemine getirmeye hazırlanan mhp Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunduğu ve Gül'ün imzaladığı Bakanlar Kurulu listesinde kabine dışı kalan bakanların istifa ettiğinin belirtilmesine rağmen görev yeri değişen bakanlar hakkında, her hangi bir açıklama bulunmadığını söyledi. Vural, "Bu bakanlar istifa mı etti, azil mi edildi. Yoksa kayıtdışı bir kabinemi var. Örneğin şu anda iki tane dışişleri bakanı mı var. Meclisin bu konuda bilgilendirilmesi lazım" dedi. Anayasa'nın ilgili maddelerinden de örnekler veren Vural, "Bakanlık görevi değişenlerin istifalarının alınmış olması gerekir. Görevlerine son mu verildi. Azil mi edildi. İstifa edenler var ama diğerleri hakkında bilgi yok. Atama yapılması için o makamın boşalması gerekiyor. Ama biz ne şekilde boşaldığını göremiyoruz" dedi. Vural, şunları söyledi:

"Acaba başka bir kayıt mı var. Cumhurbaşkanı TBMM yazdığı yazıda istifa edenler yazılmış. Gizlenmiş bir bilgi var. Kayıtdışı mı, yoksa gösterilmemiş kayıtlar mı var bilemiyoruz. İki tane mi dışişleri bakanı var şimdi. Ben Meclis olarak Dışişleri Bakanının istifamı ettiğini ya da cumhurbaşkanı tarafından azledilip azledilmediğini bilmek istiyorum. Biz el kaldırıp Ali Babacan'ın Dışişleri Bakanlığına güvenoyu verdik. Ama güvenoyu verdiğimiz Bakan başka bir Bakanlığa atanıyor. Bilgi sahibi olmam gerekmiyor mu?" dedi.

Vural, Cumhurbaşkanı Abdulah Gül'ün 2007 ve 2009 yıllarına ait Bakanlar Kurulu listesine attığı imzaların farklı olduğuna da dikkat çekerek, cumhurbaşkanının imzasını değiştirtirdiğini ifade etti.



Kategori : POLİTİKA