Baykal Köşkte neyi görüştü?

  • Ana Sayfa
  • Baykal Köşkte neyi görüştü?
Baykal Köşkte neyi görüştü?
Köşk'ten davet geldi Baykal, akşam saatlerinde Gül'le görüştü. Peki bu görüşmede neler konuşuldu? İşte yanıtı;Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile görüşmesinde, ''Anayasa değişikliğinin Türkiye'nin tüm sorunlarını giderici nitelikte bir reform olması'' ve ''Anayasa'nın kapsamlı ve geniş katılımlı bir şekilde değişmesi'' gerektiği görüşlerini dile getirdiği öğrenildi ersağ 2023 .

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Gül, daveti üzerine gerçekleşen görüşmeyi ''sıcak ve yararlı'' olarak niteledi.

''Terör sorunu ve Anayasa değişikliklerinin gündeme geldiği'' kaydedilen görüşmede, Cumhurbaşkanı Gül, bu konudaki görüşlerini ''Anayasa değişikliği Türkiye'nin tüm sorunlarını giderici nitelikte bir reform olmalı. Anayasa, kapsamlı ve geniş katılımlı bir şekilde değişmeli'' sözleriyle aktardı.

Görüşmede, Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecinin önemine de değinen Cumhurbaşkanı Gül, bu yolda reform çalışmalarının hızlanması gerektiğine işaret etti.

GÖRÜŞME İÇİN BAYKAL NELER SÖYLEDİ?
AYRINTILAR HABERİN DEVAMINDA...

[PAGE]

Cumhurbaşkanı Gül, Baykal'a Türkiye-Azerbaycan-Ermenistan ilişkileri ekseninde son dönemde yaşanan gelişmeler hakkında da bilgi verdi.

Baykal, Köşkten çıkışında basın mensuplarına "Kamuoyumuzun bilgilenme hakkına saygı anlayışı içinde bu görüşmenin üç temel konu etrafında bir değerlendirme fırsatı yarattığını söyleyebilirim. Görüşmede, Anayasa değişikliği, terör sorunu ve Türkiye-Ermenistan-Azerbaycan ilişkilerini ele aldık. Karşılıklı durum değerlendirilmesi yaptık. Yararlı bir görüşmeydi." diye konuştu.



Kategori : POLİTİKA