Aydın Doğan Kuzey Iraka girdi

Aydın Doğan Kuzey Iraka girdi
Doğan Enerji Kuzey Irak'ta iki proje şirketine ortak oldu. Şirket 80 milyon dolarlık yatırım yapacak. Abone ol

Doğan Holding, bağlı ortaklığı Doğan Enerji'nin, Kuzey Irak'taki Erbil ve Khalakan sahalarında arama ve üretim projeleri yürütmek üzere kurulan iki ayrı şirkete yüzde 50'şer ortak olduğunu açıkladı.

Reuters'in haberine göre; Doğa google ads service n Holding'in Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamada, iştirak edilen proje şirketlerindeki diğer hissedarların İsviçre ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) kökenli kurumsal yatırımcı kuruluşlar olduğu belirtildi ancak isim verilmedi.

Bu sahalarda petrol üretiminin başlamasına kadar geçecek sürelerde yapılacak yatırım harcamalarının 80 milyon dolarlık kısmının Doğan Enerji tarafından karşılanacağı ifade edildi. Buna göre toplam 80 milyon dolarlık yatırım harcamasının yarısı bu yıl içinde yapılacak.

Açıklamaya göre, üretim dönemi imtiyazı 20 yıl olan söz konusu projelerden Erbil sahasında petrol keşfi yapıldı, üretime ise 2011 yılında başlanması öngörülüyor. Khalakan sahasındaki faaliyetler ise bu yıl içinde sismik veri toplama çalışmaları ile başlayacak ve gelecek yıl açılacak bir arama kuyusuyla devam edecek.

Kuzey Irak'da daha önce de bir Çukurova Grubu şirketi Genel Enerji yabancılarla ortak petrol üretimine başlamıştı. Genel Enerji, İngiltere merkezli Heritage Oil ile birleşeceğini açıkladı.



Kategori : EKONOMİ