İsrailden sakıncalı konutlara onay

  • Ana Sayfa
  • İsrailden sakıncalı konutlara onay
İsrailden sakıncalı konutlara onay
İsrail Savunma Bakanlığı, Batı Şeria'daki Yahudi yerleşimlerinden Adam'da 1450 hanelik yeni konut yapımına onay verdi. Abone ol

İsrail ordu radyosunun haberine göre, bakanlık, yeni mahallede 1450 hanelik konut yapımını onayladığını Yüksek Mahkemeye bildirdi.
< wisconsin seo br>İlk etapta Adam'da sadece 190 hanelik konut yapılacağı, bunlardan nihai onayı alan 50'sinin inşaatına başlanacağı kaydedildi. Bu 50 hanenin, Batı Şeria'daki Filistin kentlerinden Ramallah yakınlarındaki Migron yerleşimini boşaltacak aileler için öngörüldüğü belirtildi.

İsrail Savunma Bakanlığının açıklamasının, bu akşam Washington'da ABD Başkanı Barack Obama'nın Ortadoğu Özel Temsilcisi George Mitchell'in İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak ile Batı Şeria'daki yerleşim faaliyetleri konusunda yapacağı görüşmenin öncesine denk geldiğine dikkati çekiliyor.

Amerikan yönetimi, Batı Şeria'daki tüm yerleşim faaliyetlerinin dondurulmasını talep ediyor. Barak'ın ise bu konuda, Amerikan tarafına bazı istisnalarla 3 aylık bir geçici dondurma önerisinde bulunabileceği belirtiliyor.



Kategori : DÜNYA