3 boyutlu TV yakında cebinizde olacak!

  • Ana Sayfa
  • 3 boyutlu TV yakında cebinizde olacak!
3 boyutlu TV yakında cebinizde olacak!
Futbol maçları, sinema filmleri ve her türlü simülasyon. Gerçeklik algısını güçlendiren 3 boyutlu teknoloji cep telefonlarına giriyorAbone ol

AB Komisyonunun geniş araştırmacı kitlesine sahip ''Üç Boyutlu Mobil TV'' Projesi, cep telefonlarından üç boyutlu TV yayınlarının izlenmesine olanak sa google da üst sıralara çıkmak ğlayacak.

ODTÜ Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gözde B. Akar, AA muhabirine AB 7. Çerçeve Programı kapsamında desteklenen ''Mobile 3DTV'' projesini anlattı.

Üç boyutlu görüntülerin gerçeklik algısını güçlendirdiğini vurgulayan Akar, bu algının özellikle futbol maçları, sinema filmleri ve efektlerde daha güçlü hissedildiğini belirtti.

Kore ve Japonya'da ülkelerin üç boyutlu TV ve mobil teknolojilere büyük yatırım yaptığını vurgulayan Akar, ayrıca bu teknoloji için gereken çekim, stüdyo ve görüntüleme teknolojilerinin de giderek geliştiğine dikkati çekti.

Günümüz TV yayıncılığının uydu ya da kablo yoluyla analog olarak yapıldığını kaydeden Akar, Türkiye'nin 2014'e kadar sayısal yayına geçeceğini belirterek, bu teknolojinin gelmesiyle cep telefonlarından TV yayınlarının yüksek kalitede izlenebileceğini söyledi.



Kategori : BİLİM - TEKNOLOJİ