Depremi önceden bileceğiz

Depremi önceden bileceğiz
Deprem önceden haber verilemez deyip kestirip atıyorlardı ama sonunda bilimsel bir çalışma yapıldı. Naci Görür yeni gelişmeleri açıkladı;Abone ol

İTÜ Maden Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Naci Görür depremle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu: “Fayın kimsayal özelliklerinde ani değişiklikler olduğunda deprem geliyor demektir. Denizin altına gözlem evi kuracağız. Böylece depremi önceden haber vermek mümkün olacak”

Naci Görür depremle ilgili sorulara şu cevapları verdi:

MARMARA FAYINI GÖRDÜM

2007'de Notülüs'le 1230 metreye 45 dakikada indik. Dibe indiği yerel seo çalışması mizde ışıklar yandığında denizin tabanı ay gibi delik deşikti.

Denizin altında fayı gördüğümde inanamadım. Suyun altında uyuyan devi gördüm. Tıpkı 17 Ağustos gününden hemen sonra o kırığı gözümüzle gördüğümüz gibi, fay denizin altında çatlak kırıklarıyla duruyordu.

DİPTE NELER OLUYOR?

Fokur fokur kaynıyor. Fay o halde yani el bombasının pimi çekilmiş, her an patlamaya hazır. Uyuyan devi gördüm İnanılmaz gaz çıkışları var, su çıkışları var. Bunlar depremden önce körfezde de vardı. O zamanda görmüştüm. Bu gazlar ve bu su depremin olduğu derinliklerden geliyor. Fay o derinlere iniyor. Kimsayal özelliklerinde ani değişiklikler olduğunda deprem geliyor demektir.

DEPREMİ ÖNCEDEN HABER VERMEK MÜMKÜN OLACAK

Joshua Gemisi'yle 24 Ağustos saat 8'de Marmara'ya araştırma yapmak için açılıyoruz. Diğer üyelerimizle birlikte bilimsel araştırmalarımız başlayacak ve 1 Ekim'e kadar devam edecek. Araştırmaları, Fransız Johua gemisiyle yapacağız. Burada insansız denizaltı kullanacağız. 22 Eylül'de İtalyan gemisi gelecek 8 Ekim'e kadar sürecek.

Marmara'nın altına denizaltı gözlem istasyonu kurmak istiyoruz. Fay boyunca çıkan gazları inceleyeceğiz. Depremden böylelikle önceden haberimiz olacak. 'Eso-net' diye bir proje var. Bu, Doğu Asya'da büyük tsnami felaketinden sonra AB korktu. Doğu Akdeniz'de tsunami olursa, başımıza böyle iş gelmesin diye bu projeyi başlattılar. Bu, sadece doğal bütün afetleri, tsunami, denizaltı volkan patlaması, denizaltı heyelanlarını önceden haber veriyor. Tsunamiyi bir iki saat önce haber veriyor. Depremlerin belirtileriyle ilgili bize uyarılar veriyor. Ve bizde ilgilileri uyaracağız.

İSTANBUL DEPREMİNİN TARİHİ BELLİ
MARMARA'YI TSUNAMİ VURACAK!

[PAGE]

Kategori : GÜNCEL