Sivasta başkan Otyakmaz oldu

Sivasta başkan Otyakmaz oldu
Sivasspor Kulübü Başkanı yeniden Mecnun Otyakmaz. Otyakmaz, takımın Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek bir kadroya sahip olacağı müjdesini verdi.Abone ol

Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olmayı hedeflediklerini belirterek, ''Hem ülkemizi, hem şehrimizi en iyi şekilde Şampiyonlar Ligi'nde temsil edecek takımımızı oluşturacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın'' dedi.

Sivasspor Kulübü'nün olağanüstü genel kurulu, İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi Salonu'nda yapıldı. Genel kurulda konuşan kulüp başkanı Otyakmaz, 5 yıldır bu görevi gururla ve onurla yürüttüğünü söyledi.

Kendisinden önceki başkan Osman Seçilmiş'ten devraldığı bayrağı elinden geldiğince yükseklere taşımak için gayret sarf ettiğini belirten Otyakmaz, ''Sizlerin desteğiyle Şampiyonlar Ligi'nin kapısına kadar geldik, dayandık. İnşallah bundan sonra de yeni katılacak arkadaşlarımızla birlikte daha büyük hedeflere yol almak için elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz'' dedi.

YÖNETİMDE 4 YENİ İSİM

Yeni yönetimde Adnan Kaplan, Hüsnü Eken, İsmet İzmirli ve Harun Türkoğlu gibi 4 yeni ismin yer aldığını anlatan Otyakmaz, ''Yeni arkadaşlarımızın katılımıyla birlikte, onların da destekleriyle bugünlerden daha iyi noktalara gelmek için gerekli çabayı göstereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın'' dedi.

Kulübün başkan yardımcılığı görevini yürüten Mustafa Süs'ün işlerinin yoğunluğu, yönetici Bülent İlçi'nin de sıkıntıları nedeniyle yeni otel tanıtım yönetimde yer alamadığını anlatan Otyakmaz, ayrıca yöneticiler Süleyman Gökçek ve Gürkan Demirkol'un da alt yapıda kulübe hizmet etmeye devam edeceğini söyledi.

Takımlarının kolej takımından öte bir aile takımı olduğunu ifade eden Otyakmaz, kongrelerinin de bir aile havası içerisinde devam ettiğini belirterek, ''İnşallah tekrar teveccühlerinize layık olup, elimizden gelen çalışmayı devam ettireceğiz'' dedi.

BİLİCA VE SERVET'E TEŞEKKÜR

Eski ve yeni dönemde gerçekleşen transferlerle de genel kurula katılanları bilgilendiren Otyakmaz, transferlerle ilgili basında yer alan haberlerin çoğunun gerçeği yansıtmadığını ifade etti. Özellikle Fenerbahçe'ye transfer olan Bilica konusunda açıklamalarda bulunmak istediğini anlatan Otyakmaz, şunları söyledi:

''Bilica ile 1 1 yıllık sözleşmemiz söz konusuydu. Kendisi 1 yıl boyunca üstün performans göstererek yılın sporcusu olma şerefini hak etti. Dolayısıyla büyük kulüplerin de transfer listesinin başında yer aldı. Ama bizim sözleşmemiz 1 1 yıllıktı ve eğer düzgün karakterli bir sporcu olmasaydı, Sivasspor'u çok zor durumda bırakıp, hemen bir takıma transfer olup ve Sivasspor pek gelir elde edemezdi. Kendisi sporcunun çevik ve ahlaklısından olduğunu transfer döneminde bir kez daha gösterdi ve 2,5 milyon Avro Yasin gibi iyi bir transfer bedeline transfer ettik. Aksi takdirde vermeme yönüne gitseydik, kendisi bizden kazanacağı 400 bin Avro'nun karşılığında, yeni takımından 1 milyon Avro'nun üzerinde bir teklifle karşılaşmıştı, isteksiz bir şekilde onu takımımızda oynatmamız söz konusu olamayacaktı ve mutlaka ayrılacaktı ve takım da bir gelir elde edemeyecekti. Bu zorunluluktan dolayı da istemeye istemeye kendisiyle Sivasspor'un menfaatlerini düşünerek yollarımızı ayırdık.''

Bilica'ya tutarlı davranışlarından ve Sivasspor'a yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür eden Otyakmaz, ''Sivasspor'a kazandırarak gitmiştir, katkısı olmuştur, gerçekten taraftarın da gönlünde yer etmiştir'' dedi.

Sivasspor'dan 2 sezon önce Galatasaray'a transfer olan Servet Çetin'in kırmızı-beyazlı ekibe ve sonrasında sarı-kırmızılı ekibe transferinde yaşananları da anlatan Mecnun Otyakmaz, Servet'in, Sivasspor'a sezon sonunda bonservisinin iade edilmesi koşuluyla 1 yıllığına transfer olduğunu, daha sonra başarılı performans göstererek Galatasaray'a transfer olduğunu anlattı.

Servet'in ayrılırken anlaşmada yazılı olmayan, sadece söz verilmiş meblağı da Sivasspor'a kazandırarak gittiğini ifade eden Otyakmaz, bugün 8 milyon Avro'luk bir transfer teklifiyle karşı karşıya olan Servet'in, Sivasspor'a büyük hizmetleri olduğunu söyledi.

''LAYIK KADROYU OLUŞTURACAĞIZ''

Transfer çalışmalarına da değinen Otyakmaz, ''Önümüzdeki dönemde inşallah Şampiyonlar Ligi'ne layık bir kadroyu oluşturacağız. Bu çalışmalarımız devam ediyor. Birkaç futbolcuyla belirli bir yol kat etmemize rağmen, kendi kulüp anlayışımıza uygun olmayacağı kanaatiyle vazgeçmiş durumdayız. Bu yüzden tekrar çalışmalarımıza hız verdik'' dedi.

Erman Kılıç transferinin henüz tam olarak netleşmediğini, fakat mutlaka gerçekleşecek bir transfer olduğunu anlatan Otyakmaz, şunları kaydetti:

''Uğur Kavuk ve Agbetu transferi net olarak gerçekleşmiştir. Onunla birlikte Ümit Milli takımımızın genç futbolcusu Ferhat Bıkmaz ile de anlaştık şu an itibariyle. Hocamızın raporu doğrultusunda 2-3 transfer daha yapacağız ve hem ülkemizi, hem şehrimizi en iyi şekilde Şampiyonlar Ligi'nde temsil edecek takımımızı oluşturacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.''

-STADYUM YETİŞECEK-

Maçlarını oynadıkları 4 Eylül Stadyumu'nda bir takım iyileştirmeler yaptıklarını belirten Otyakmaz, ''Muhtemelen 28 Temmuz oynamamız gereken Şampiyonlar Ligi ön ayağını, eğer kura sonucu ilk maç burada oynanırsa o döneme yetiştirmiş olacağız'' dedi.

Stadyumda yapılan çalışmaların detayları hakkında bilgiler veren Otyakmaz, kapalı yanı tribünlerinin üzerinin kapatıldığını, koltukların yenilendiğini, misafir takım yöneticileri ve seyircileri için özel bölümlerin yapıldığını, stadyumun modern bir hale getirildiğini, zeminin alttan ısıtmalı hale getirildiğini söyledi.

Kış mevsiminde rakip takımların saha zemininden şikayetçi olduğunu anlatan Otyakmaz, alttan ısıtma sistemi sayesinde zeminde kar ve buz oluşmayacağını kaydetti.

Sivasspor tesislerinin de modern bir hale getirildiğini kaydeden Otyakmaz, tüm bu çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür etti.




Kategori : SPOR