Bakan Demir müjdeyi verdi

Bakan Demir müjdeyi verdi
Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Türksat 4A uydusunun müjdesini verdi.Abone ol

Türksat 3A'nın hükümetleri döneminde kullanıma hazır hale getirildiğini belirten Bakan Demir, Türksat 4A'nın hazırlanması için çalışmaların sürdüğünü ve Türkiye'nin 3-4 yıllık zaman dilimi içerisinde kendi yaptığı uyduyu fırlatacağını kaydetti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Zafer Üskül, Devlet Eski Bakanı Kürşad Tüzmen ile birlikte partisinin Mersin il kogresine katılan Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, AK Parti'nin demokrasi mücadelesini çok iyi bir yere getirdiğini kaydetti. Bu millet sayesinde çok az bir zaman içinde demokrasinin, bir kentucky seo daha geri dönüşü olmayacak şekilde oturacağını anlatan Demir, "Bir daha çocuklarımızı ve torunlarımızı tuzu kuru, insafı azalmış, mazlumun durumundan habersiz insanların eline asla teslim edemeyiz." diye konuştu.

İktidarları döneminde yaptıkları başarılı çalışmaların her kesime anlatılması gerektiğini dile getiren Demir, şöyle devam etti: "Sağlıktan eğitime, tarımdan ekonomiye kadar çok çalışmalar yaptık. Önceden sürekli zarar eden PTT artık yıllık 300 trilyon kar ediyor. Telekom özelleştirilmesi unutuldu gitti. Yıllarca yapılamayan özelleştirmeyi biz yaptık. Bakanlık görevimden önce yürüttüğüm görevlerde yaptığımız çalışmalar neticesinde artık cep telefonu görüşmeleri çok ucuzladı. Türksat 3A'yı hükümetimiz döneminde kullanıma hazır hale getirdik. Türksat 4A'nın hazırlanması için çalışmalar sürüyor. 3-4 yıllık zaman dilimi içerisinde Türkiye, kendi yaptığı uyduyu fırlatacak. Türkiye kendi helikopterini yapma gayretinde ve ülkemiz savunma sanayiindeki ihtiyacının yüzde 52'sini karşılar hale geldi. Zaten dünyada bu ihtiyacının yüzde 75'den fazlasını karşılayabilen bir ülke de yok. Türkiye bu noktada da liderliğe doğru yürüyor. Teknopark'lar 32'yi aştı. Bunlar üniversite sanayi işbirliğinin en önemli merkezleridir.''

GEDİKLİ: GÜÇLENDİKÇE ÇOMAK SOKAN BULUNUR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli ise Cumhuriyetin 100. yılı olan 2023 yılında Türkiye'nin en büyük 10 ülkeden birisi olması içen sürekli çalıştıklarını belirtti.

Türkiye güçlendikçe, tekerine çomak sokan birilerinin muhakkak bulunduğuna dikkat çeken Gedikli, "Biz bir yandan da bunlarla uğraşıyor, mücadele ediyoruz. Ama şükürler olsun ki hem demokratikleşme anlamında hem de insan hakları alanında çok önemli mesafeler aldık'' diye konuştu.

Dünyayı etkileyen ekonomik krizden Türkiye'nin bundan çok az etkilendiğini savunan Gedikli, şunları söyledi: "Kriz teğet geçti dediğimizde bazıları farklı anlıyor. Niye öyle düşünüyorsunuz, bizde banka mı battı, paralar mı uçtu, kurlar mı çatladı, faizler mi patladı ? Önceden bunların hepsi oluyordu. 22 tane banka battı. Ama bundan sonra da bu acıları yaşamayacağız. Artık farklı bir Türkiye var.''



Kategori : POLİTİKA