Beşiktaştan deli paraya transfer

  • Ana Sayfa
  • Beşiktaştan deli paraya transfer
Beşiktaştan deli paraya transfer
Transfer rekorları sürüyor. Mehmet Topuz Fenerbahçe'ye toplam 10 milyon Euro'ya mal oldu. İkinci rekor Beşiktaş'tan geldi. Abone ol

Mehmet Topuz'un transferinde yaşananlar uzun süre unutulmayacağa benziyor. En çok da Fenerbahçe'nin bu futbolcuyu alabilmek için Kayserispor Kulübü'ne verdiği 9 milyon euro ve Gökhan Emreciksin. Bir anlamda Mehmet Topuz Fenerbahçe'ye toplam 10 milyon euroya mal oldu.

GAZİANTEP'TEN BEŞİKTAŞ'A

Ancak Mehmet Topuz dışında otel tanıtım bu transfer döneminin bir rekoru daha var. O da İsmail Köybaşı... Gaziantepspor'un 20 yaşındaki yetenekli futbolcusu Beşiktaş'a tam 6.5 milyon euro peşin para ve 2 futbolcu karşılığında transfer oldu. Bunu da önceki gün Radyospor'a bağlanan Gaziantepspor Basın Sözcüsü Mehmet Kızıl açıkladı. Kızıl aynen şunları söyledi:

DAHA ÖNCE AYHAN AKMAN

'BİZ İsmail'in bonservisini Beşiktaş'a 6.5 milyon euro ve 2 futbolcu karşlığında sattık. O iki futbolcuyu teknik heyetimizle birlikte önerilen 4 futbolcunun arasından seçeceğiz. İsmail'in transferi Gaziantepspor tarihinin rekorudur. Daha öncede yine Beşiktaş'a Ayhan Akman'ı satmıştık. O da rekordu ama bu daha büyük. Gaziantepspor bu transferden karşı çıkmıştır ve alt yapıya önem vermenin karşılığını almıştır'

YENİ BİR GOL YEMEMEK İÇİN

İSMAİL için verilen 6.5 milyon euronun yanı sıra verilecek iki futbolcu da birer milyon eurodan satılırsa bu transferin toplam maliyeti 8.5 milyon euroyu buluyor. Aslında bu transferin bu kadar yükselmesinde de Fenerbahçe ile Galatasaray'ın da payı var. Zira iki kulüp de İsmail Köybaşı için Gaziantepspor Kulübü'ne başvuruda bulunmuştu. Mehmet Topuz olayındaki gibi 'yeni bir gol' yemek istemeyen Beşiktaş yönetimi, Siyah-Beyazlı kulüple pazarlığı fazla uzatmadan işi bitirdi. Özetle büyüklerin rekabeti bu transfer sezonunda Kayserispor ile Gaziantepspor Kulübü'nün kasasını doldurdu.



Kategori : SPOR