Ruhban Okulunu açaçağız

Ruhban Okulunu açaçağız
Yıllardır her platformda Türkiye'nin karşısına çıkan Ruhban Okulu meselesi çözülmeye çalışılıyor. Ertuğrul Günay son çalışmaları anlattı.Abone ol

ABD Başkanı Barack Obama’nın, 6-7 Nisan’daki Türkiye ziyareti sırasında Heybeliada Ruhban Okulu’nun açılması yönünde verdiği mesajın yankıları sürerken, K google seo ültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ruhban Okulu’nun açılacağını söyledi

Hakan Çelik’in, Kanal 24’te yayımlanan ‘Hafta Sonu Moderatörü’ programına katılan ve “Ben, hükümette net karara bağlamadığımız konuda, ancak kişisel eğilimimi söyleyebilirim, sanıyorum Ruhban Okulu’nu açacağız” diyen Günay, şöyle konuştu:

RUHBAN OKULU MESELESİ

Rum Ortodoks Ruhban Okulu, Heybeliada'da 1 Ekim 1844'te kurulmuş ve 1971 yılında Türkiye Cumhuriyeti tarafından kapatılana kadar hizmet vermiş olan okul, Doğu Ortodoks Kilisesi'nin ana teoloji okuluydu.

Okul açık olduğu dönemde lise ve yükseköğrenim olmak üzere 7 yıllık bir Teoloji eğitimi veriyordu. Okulda yalnızca Rum öğrenciler eğitim görmüyor, diğer toplumlardan öğrenciler de okulda eğitim alabiliyorlardı.
Birçok önemli papaz, rahip ve din adamı bu okuldan mezun olmuştur. Patrik Bartelemeos'da Ruhban Okulu'ndan mezun olmuştur.



Kategori : POLİTİKA