TSKyı neden yalnız bıraktınız?

  • Ana Sayfa
  • TSKyı neden yalnız bıraktınız?
TSKyı neden yalnız bıraktınız?
MHP'li Vural Başbakan'a çattı, ''Aktörler rolünü yerine getirdi. Psikolojik savaş kampanyasının neresindeydiniz? Siz hangi rolü üstlendiniz'' diye sorduAbone ol

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, ''MHP olarak askerin, ordunun siyasete bulaşmasını istemiyoruz, demokrasiye müdahalesini kabul etmemiz mümkün değil'' dedi.

Partisinin Bursa'nın merkez Osmangazi ilçe başkanlığının kongresine katılan Vural, vajinismusta hipnoz tedavisi gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin ''CHP'nin 12 Eylül darbecilerini yargılama yolunun açılmasıyla ilgili çalışması var. Bu konuda MHP olarak ne düşünüyorsunuz?'' sorusuna Vural, ''MHP olarak demokrasimize darbeler yoluyla müdahale edilmesinin demokrasinin gelişmesini engelleyen bir husus olarak düşünüyoruz, milli iradeye uygun görmüyoruz'' diye konuştu.

Vural, bunun ötesinde bir müdahalenin anayasal zırha sokulmak suretiyle korunmasının da doğru olmadığını, bu konuda değişiklik yapılması yönünde talepte bulunulması halinde parti olarak duruşlarını net olarak ortaya koyacaklarını belirtti.

ORDU MÜDAHALESİNİ KABUL ETMEYİZ

Taraf Gazetesi'nde yayınlanan belge ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un son açıklamalarıyla ilgili görüşlerinin sorulması üzerine Vural, şunları söyledi:

''Birincisi şu var. Bu belge ordunun, Türk Silahlı Kuvvetlerinin AKP'yi bitirme planı olarak sunuldu ve iki hafta tartışıldı. MHP olarak askerin, ordunun siyasete bulaşmasını istemiyoruz, demokrasiye müdahalesini kabul etmemiz mümkün değil. Ama asker-sivil gerilimi üzerinde sanal gerilimler oluşturmak suretiyle milletin oyunu ve milli iradenin maniple edilmesini de kabul etmiyoruz.''



Kategori : POLİTİKA