CHPden şık olmadı tepkisi

CHPden şık olmadı tepkisi
Meclis'ten gece yarısı geçen düzenleme Ankara'yı hareketlendirdi. Köksal Toptan ve CHP'den ilk yorumlar geldi.Abone olMeclis’ten iki gün önce geçen; askerlerin sivil mahkemelerde yargılanmasının önünü açan düzenleme, tartışma konusu oldu.

CHP’den ‘şık değil’ ve ‘Albay Dursun Çiçek’ için açıklaması ge yazılım uzman lirken, TBMM Başkanı Köksal Toptan da düzenlemeden haberi olmadığını söyledi.

Ceza Muhakemeleri Kanunu’ndaki yeni düzenlemeden haberi olmadığını açıklayan Toptan, konuyla ilgili şunları söyledi:

"Anayasa’ya aykırı ise, Meclis kararları anayasal denetime tabidir. Anayasa Mahkemesi’ne gider ve Yüksek Mahkeme Anayasa’ya uygunluğuna karar verir. Daha önce de hem askeri ceza yasalarında hem de Türk ceza yasalarında yapılan değişiklikle, sivil mahkemelerin yetkilierinin genişletilmesi söz konusu olmuştu. Ayrıntılarını bilmiyorum ama, muhtemelen böyle bir şey söz konusu."

Adalet Bakanı’nın da bugün bir açıklama yaptığını ve muhalefetin düzenlemeye onay verdiğini aktardığını belirten Toptan, CHP’nin itirazının hatırlatılması üzerine, "Muhtemelen mutabakatla şekilllendirilmiştir. Belki CHP’nin önergeden haberi yoktu; tıpkı benim gibi" ifadelerini kullandı.

OKAY: ALBAY DURSUN ÇİÇEK İÇİN



Kategori : POLİTİKA