Borsadan rekor üstüne rekor

Borsadan rekor üstüne rekor
İMKB yatırımcının yüzünü sugün de güldürdü. Üstelik hafta dünden sonra yeni bir 2009 yılı rekoruyla kapandı Abone ol


İMKB Ulusal 100 Endeksi haftayı yeni bir 2009 rekoruyla tamamladı. Borsa gün sonunda yüzde 1.18 yükselerek 36 bin 755 puana çıktı. Endeks gün içinde de en yüksek 37 bin 188 puanı gördü.

Dün yurtdışındaki düşüşlere karşın içeride IMF beklentisi ile yükselmeyi başaran borsa bugün de olumlu bir seyir izledi. Özellikle dün FED Başkanı Bernanke'nin yaptığı sunumun piyasalar tar Kuvars kum afından olumlu algılanması ve ABD borsalarında yaşanan yüzde 2'lik yükselişler, bugün diğer borsaları da etkiledi. Ancak gün sonuna doğru gelen satışlarla Avrupa borsalarında yön aşağı döndü.

IMF İLE ANLAŞMA UMUDU

İMKB'de özellikle IMF beklentisinin satın alındığına işaret eden uzmanlar, IMF ile anlaşma umudunun borsayı taşıdığını belirtiyor. Yurtdışındaki yükselişin devam etmesi ve IMF ile ilgili olumsuz bir gelişme olmaması halinde İMKB'nin yükselişinin önümüzdeki günlerde de sürebileceğine dikkat çeken uzmanlar, endeksin 37 bin 500-38 bin bandını deneyebileceğini kaydediyor.

TSKB Yatırım Yönetici Yardımcısı Şebnem Mermertaş, yurtdışı borsalardaki tedirginliğin etkisiyle haftaya satışla başlayan İMKB'nin FED toplantısından sonra düzelen yurtdışı görünüm ve IMF ile anlaşma yapılacağına dair beklentilerin artmasıyla 36 bin 200 seviyesindeki direnç bölgesini kırdığını belirtti. Mermertaş, Foreks'te yer alan değerlendirmesinde, "Kısa vadede 36 bin 600 seviyesinin destek olacağını, çok negatif birhaber gelmedikçe, pozitif trendin süreceğini düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

DOLAR DÜŞÜYOR

Dolarda önceki günlerde yaşanan yükseliş tamamen durulmuşa benziyor. 1.58'lere yükseldikten sonra gevşeyen dolar bugün itibariyle 1.54'ün de altına sarktı ve 1.5380 TL'ye kadar geriledi.

Piyasalarda yaşanan iyileşmenin dolar üzerinde baskı oluşturduğunu anlatan uzmanlar, euro/dolar paritesindeki euro lehine hareketin de doları aşağı ittiğini belirtiyor.





Kategori : EKONOMİ