Futbolun mucizesi işte bu!

Futbolun mucizesi işte bu!
Dünya futbol tarihinin en büyük süprizlerinden biri G. Afrika'da düzenlenen FİFA konfederasyon kupasında gerçekleşti. Abone ol

Amerika Birleşik Devletleri 0 puan ve -5 avarajla geriden gelerek sürpriz bir şekilde Mısır’ı 3-0’lık bir skorla yenerek yarı finalde İspanya’nın rakibi oldu.

Karşılaşm ebay ada Amerika Birleşik Devletleri'ne galibiyeti getiren goller 21. dakikada Davies, 64. dakikada Bradley ve 72. dakikada Dempsey'den geldi. Bu sonucun ardından sonuncu sırada bulunan Amerika Birleşik Devletleri Brezilya'nın İtalya'yı 3-0 yenmesinden dolayı adını bir üst tura yazdıran taraf oldu.

Amerika Birşeşik Devletleri yarı finalde 25 Haziran perşembe günü TSİ 21.30'da İspanya ile karşı karşıya gelecek.

Turnuva kuralları gereği puanları aynı olan iki takımın ilk olarak averajına bakılıyor. Eğer takımların averajları aynı ise attığı gol sayılarına eğer bu iki durumdada eşitlik var ise takımların aralarındaki yaptıkları maça bakılıyor.

B Grubu'nda İtalya 3 gol atıp kalesinde 5 gol görürken Amerika Birleşik Devletleri rakip kaleye 4 gol bırakıp kalesinde 6 gol gördü. Amerika Birleşik Devletleri, İtalya'dan 1 gol daha fazla kaydettiği için adını üst tura yazdıran taraf oldu.



Kategori : SPOR