TBMM Başkanı Toptan Rusyada

TBMM Başkanı Toptan Rusyada
TBMM Başkanı Köksal Toptan, Devlet Duma'sı Başkanı Boris Grizlov'ın resmi davetlisi olarak Moskova'ya gitti.Abone ol

TBMM Başkanı Köksal Toptan ve beraberindeki parlamento heyeti, Rusya Federasyonu Federal Meclisi Devlet Duma'sı Başkanı Boris Grizlov'ın resmi davetlisi olarak Moskova'ya geldi.

Moskova Şeremetyeva-2 Havalimanı'na inen Türk heyetini, Rusya Federasyonu Federal Meclisi Federasyon Konseyi Tü nebraska seo rkiye Parlamentosu İlişkiler Grubu üyesi Arslan Haşır ve Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Halil Akın karşıladı.

Burada bir süre Haşır ile sohbet eden TBMM Başkanı Toptan, geziyi uzun süredir planladıklarını belirterek, Türkiye ve Rusya arasındaki ilişkilerin ''mükemmel'' derecede iyi olduğunu söyledi.

Toptan, yakın bir geçmişte Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Rusya'yı ziyaret ettiğini anımsatarak, bu gezinin manevi değerinin hala sıcaklığını koruduğunu bildirdi. Toptan, her iki ülkenin coğrafyasının yakınlığı göz önüne alındığında ilişkilerin daha da artırılması gerektiğini kaydetti. TBMM Başkanı Toptan, Rusya Dostluk Grubu üyelerini Türkiye'ye davet etti.

TBMM Başkanı Köksal Toptan ve eşi Saime Toptan'ın yanı sıra, Türk Parlamento heyetinden Türkiye-Rusya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı AK Parti Ankara Milletvekili Salih Kapusuz, CHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Kemal Anadol, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Sebahattin Çakmakoğlu, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zülfikar İzol, AK Parti İzmir Milletvekili İsmail Katmerci, TBMM Genel Sekreteri Ali Osman Koca, TBMM Başkanlığı Dışilişkiler Baş Danışmanı Büyükelçi Ahmet Rıfat Ökçün ve diğer davetliler yer alıyor.



Kategori : POLİTİKA