ABD askerlerinin rotası Türkiye

  • Ana Sayfa
  • ABD askerlerinin rotası Türkiye
ABD askerlerinin rotası Türkiye
Irak'ı girişleri gibi çıkışları da sorun olacak. Amerikan askerlerinin güzergahı arasında Tükiye de var.Abone ol

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeffrey, Irak'taki ABD askerlerinin çekilmesi sırasında Türk limanlarının ya da askeri üslerinin kullanılması konusunda Türk yetkililerle teknik müzakerele minesota seo r başladıklarını açıkladı.

NTV canlı yayınında Ankara Temsilcisi Murat Akgün'ün sorularını yanıtlayan ABD Ankara Büyükelçisi James Jeffrey, Amerikan yönetiminin Türkiye'den Irak'taki askerlerin çekilmesi sırasında üs ve limanların kullanımına dair herhangi bir talebi olup olmadığını değerlendirdi.

Jeffrey, "Türk ordusuyla bu konuda teknik görüşmeleri sürdürüyoruz ancak görüşmelerde henüz somut planlara ulaşmış değiliz" dedi.

Irak'taki askerlerin kullandığı askeri malzemelerin bir bölümünün Irak'ta kalacağını, bir bölümünün Afganistan'a gönderileceğini söyleyen Jeffrey "Bir bölümü de Irak'tan çıkarılabilir, bu malzemeyi çıkarmanın yollarından biri Türkiye olabilir" diye konuştu.

Türkiye ile ABD arasında mevcut bazı anlaşmalar olduğunu hatırlatan Büyükelçi, "Büyük çaplı malzemeleri Irak'tan çıkarmanın yollarını araştıracağız" ifadesini kullandı.



Kategori : GÜNCEL