28 metre yüksekten muhteşem dalış

  • Ana Sayfa
  • 28 metre yüksekten muhteşem dalış
28 metre yüksekten muhteşem dalış
Uçurum dalışı denilen bu çılgın ve tehlikeli sporun en tutkulu atleti O. Yeni bir rekor kırmak için 28 metreden daldı bu seferAbone ol

İNTERNETHABER/Dış Haberler

Orlando Duque ismini, uçurum dalışı meraklıları bilir. Geçtiğimiz Nisan ayında, İstanbul Boğazı'nda da da google reklamları lış yapan Orlando Duque ismi, ''Red Bull Cliff Diving'' (Red Bull Uçurum Dalışı) gösterilerine damga vuruyor.

Gösterilerin Hollanda ayağı için hazırlık yapan sporcu, nehir yüzeyinde 28 metre yüksekte duran helikopterden atladı. Muhteşem hareketler eşliğinde tüy gibi suya daldı. Kolombiyalı sporcunun bu güne kadar sayısız şampiyonluğu bulunuyor.

10 yaşındayken ölüm dalışına merak sardığını ve günde 6 saat aralıksız çalıştığını belirten Orlando, "Yapacağınız en ufak bir hata sizi ölüme kadar götürebilir" diyor.

2000 yılında sağ el bileğini kırdığını, 2003’te de beyin sarsıntısı geçirip 12 saat hiçbir şey hatırlamadığını söyleyen Orlando, kazandığı onca şampiyonluğa rağmen uçurum dalışına hiçbir zaman alışamayacağını ve her atladığında kalbinin boğazında attığını söylemekten de çekinmiyor.



Kategori : GÜNCEL