Bakanın ilginç kriz yorumu

Bakanın  ilginç kriz yorumu
Merkez Bankası Başkanı Yılmaz'a göre; ''Moral bozmaya gerek yok.Tünelin içine girdik,ucunda ışık var''.Abone ol

Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'dan ekonomik krizle ilgili şok bir yorum geldi. Yılmaz, "Tünelin ucunda bir ışık var. Bu ışık çıkış mı, üzerimize gelen bir araba mı?" dedi.

Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, birtakım ekonomik verilerde iyileşme olduğunu belirterek, "Fakat bu iyileşme artıya geçiş değil, kötüleşmenin hızının azalması" dedi.

Durmuş Yılmaz, Ankara Sanayi Odası'nın (ASO) meclis toplantısında yaptığı konuşmada, hala düşüşün devam et ispanyolca seo tiğini, fakat baş aşağı 150 kilometre hızla giden arabanın 120-130 kilometre hıza düştüğünü, içinden geçilen olayın bu olduğunu söyledi.

Ellerinde bir takım veriler bulunduğunu, bu verilere göre iyileşmeler olduğunu tekrarlayan Yılmaz, bu iyileşmenin altının ne kadar dolu, sürdürülebilir mi sürdürülemez mi olduğunun zaman içinde görüleceğini belirtti.

Merkez Bankası Başkanı Yılmaz, "O nedenle benim sizlere tavsiyem, ihtiyatlı olmanız. Biz de para politikası otoritesi olarak aldığımız kararlarla bu ihtiyatlılığı ön plana çıkarmaya devam ediyoruz" diye konuştu.

"TÜNELİN İÇİNE GİRDİK"

Yaşanan iyileşme havasının gerekçelerini ekonomik göstergelerle açıklayan Yılmaz, bunun "negatifin hızının kesilmesi" olduğunu, henüz sıfırın üzerine çıkılmadığını kaydetti.

Yılmaz, "Tünelin içine girdik. Tünel karanlıktı. Öbür tarafa doğru bir ışık göründü. Işık, öbür tarafa çıkışı mı gösteriyor yoksa üzerimize gelen araba mıdır?" dedi. Yılmaz'ın sözleri salonda gülüşmelere yol açtı.

ASO Başkanı Nurettin Özdebir'in de esprili bir üslupla "moralimizi düzelttiniz" demesi üzerine Yılmaz, batıda krizin ortaya çıkmasına yol açan bankacılık sektöründeki sıkıntıların, Türkiye'de 2001 yılında aşıldığını anlattı.

Yılmaz, Türkiye'nin krizde erken toparlanma ihtimalinin daha yüksek olduğunun altını çizerek, "moral bozmaya gerek olmadığını" söyledi.

Merkez Bankası Başkanı Yılmaz, enflasyon politikasıyla ilgili bilgi verirken de, haziran ayında enflasyonda yükseliş beklediklerini ifade etti.

Durmuş Yılmaz, otomobil, beyaz eşya ve sigara gibi kalemlerde hayata geçirilen yeni düzenlemenin enflasyona katkısının haziran ayında yüzde 0,56, temmuzda da yüzde 0,54 olmasını beklediklerini kaydetti.



Kategori : GÜNCEL