Böbreğini sattı restoran açtı

  • Ana Sayfa
  • Böbreğini sattı restoran açtı
Böbreğini sattı restoran açtı
Organ ticareti yapan kişi kendi böbreğini satınca bu sektörde para olduğunu keşfetmiş. Bakın sistem nasıl işliyor?Abone ol

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı koordinesinde düzenlenen operasyonla, suç örgütü kurarak organ ticaretine aracılık yaptıkları iddiasıyla çeşitli illerde gözaltına alınan 7 ve Antalya'da yakalana backlink pake ti n 9 kişinin ifadelerinin alınmasına bugün başlanacak.

Türkiye'de böbreğini satmak isteyenlerle, organ nakli bekleyen bazı hastaları buluşturarak, organ ticaretine aracılık yaptıkları iddia edilen zanlılarla ilgili ayrıntılar da ortaya çıkmaya başladı.

BÖBREĞİ SATIP RESTORAN AÇTI

Antalya'da et mangal restoranı bulunan N.S'nin yaklaşık bir yıl önce kendi böbreğini sattıktan sonra suç örgütünü kurduğu, böbreğin satışından elde ettiği parayla restoran açtığı, daha sonra da suç örgütünün liderliğini, koordinasyonunu ve tüm bağlantılarını kurduğu iddia edildi.

Antalya merkezli suç örgütü üyelerinin birbirleriyle çevre ve sosyal ortamlardaki ilişkileriyle tanıştıkları, organ satışı fikrinin oluşmasından sonra organ nakli bekleyen hastalar ve yakınlarıyla görüşmeler yaptıkları belirlendi.

Suç örgütü üyesi olduğu iddiasıyla gözaltına bulunan C.A. adlı kadın ile Ö.D'nin bir yıl içerisinde böbreklerini sattıkları saptanırken, polisin bu yöntemle Antalya'da 7, İstanbul'da da 3 olmak üzere 10 ayrı böbrek nakli ameliyatı yapıldığını belirlediği bildirildi.

KOMİSYONCULUK YAPIYOR



Kategori : GÜNCEL