Manisadaki yangın kontrol altında

  • Ana Sayfa
  • Manisadaki yangın kontrol altında
Manisadaki yangın kontrol altında
Manisa Orman İşletme Müdürü Tuncay Can, Yuntdağı mevkisinde makilik alanda çıkan yangının büyük ölçüde kontrol altına alındığını bildirdi. Abone ol

Manisa Orman İşletme Müdürü Tuncay Can, Yuntdağı mevkisinde makilik alanda çıkan yangının büyük ölçüde kontrol altına alındığını bildirdi.

Yuntdağı m yerel seo evkisine gelerek yangın söndürme ekiplerinin koordinasyonunu sağlayan Can, gazetecilere yaptığı açıklamada, yangının büyük ölçüde kontrol altına alındığını belirtirken, alevlerin yükselme ihtimalinin bulunduğunu söyledi.

Can, “Yangın bölgesinde boğaz şeklindeki küçük bir alanda alevler var. Arazözler bu bölgeye de ulaşmak üzere. Kısa bir süre içinde bu alandaki alevlerin de kontrol altına alınacağını tahmin ediyoruz” dedi.

Soğutma çalışmalarının gece boyunca süreceğini kaydeden Can, yangında 3 hektar ormanlık, 12 hektar da makilik ve tarım alanının zarar gördüğünü belirtti. Bu arada yangın dolayısıyla tahliye edilen Karayağcılar Köyü sakinleri, yeniden evlerine döndü.

Yangında köylülere ait çok sayıda zeytin ağacı hasar gördü.

Köy sakinleri, yangının köye çok yaklaştığı sırada itfaiyenin zamanında müdahalesi ile evlere zarar vermeden kontrol altına alındığını söyledi.



Kategori : GÜNCEL