Ronaldo transferi skandal gibi!

Ronaldo transferi skandal gibi!
Rolando için ödenen 94 milyon Avro ile rekor bonservis bedeli İspanya'yı ikiye böldü. İşte skandal transfer yorumu;Abone ol

Real Madrid'in yaklaşık 94 milyon Avro ile rekor bonservis bedeli ödeyerek Manchester United'tan Cristiano Ronaldo'yu transfer etmesi İspanyol hükümeti tarafından eleştirildi.

İspanya'da iktidardaki Sosyalist İşçi Partisi'nden bazı milletvekilleri geçen haftadan bu yana yaptıkları farklı açıklamalarda genel olarak Ronaldo iç Deniz kumu in ödenecek 94 milyon Avro'yu fazla bulmuştu.

Başbakan Jose Luis Rodriguez Zapatero da Çarşamba günü Cuatro televizyonunda kendisine yöneltilen Ronaldo ile ilgili bir soru üzerine, ''Bu konuda konuşmaya uygun bir kişi değilim. Futbolun sosyal değişimini anlasam da Ronaldo'nun transferi bana biraz abartılı geliyor'' dedi.

Barcelona taraftarı olan Zapatero, İspanya başbakanı olarak Ronaldo'nun transferi konusunda tarafsız olduğunu sadece bir futbol hayranı olarak bu konuya baktığını ifade ederek, ''Düşündüğümü söylüyorum ama Real Madrid transferden verim alıp kazanca geçeceğini söylüyor. Gerçekte futbolun sosyal anlamda bu kadar çok büyük katılımı, televizyonda ve sahada izleyicileri olmasa bu kadar büyük transfer rakamlarını göremeyecektik'' değerlendirmesinde bulundu.

Bu arada, İspanya'nın ekonomiden sorumlu başbakan yardımcısı Elena Salgado da küresel finans krizinin yaşandığı bir dönemde Caja Madrid bankasının Real Madrid'e onayladığı 74 milyon Avro'luk kredi konusunda ''şaşırdığını ancak bu konuyu skandallaştırmak istemediğini'' söylemişti. Salgado, bankaların ailelere ve KOBİ'lere de aynı şekilde yardım etmesini umduğunu dile getirdi.

Katalonya Yeşiller Partisi (ICV) ise ''Avrupa'da profesyonel sporcuların maaşlarına sınır getirilmesi için sosyalist hükümetin girişimde bulunmasına yönelik'' meclise bir önerge sundu.



Kategori : SPOR