Hasta ruhlu adamın sözlerine bak!

  • Ana Sayfa
  • Hasta ruhlu adamın sözlerine bak!
Hasta ruhlu adamın sözlerine bak!
Van'da 17 yaşındaki eşini öldüren adamın söyledikleri tüyler ürpertti! Hasta olduğu iddia edilen eş, bile bile karısını öldürmüş!Abone ol

Van´da, 2.5 ay önce 17 yaşındaki imam nikahlı eşini öldüren 25 yaşındaki Mustafa Özçoban'ın yargılanmasına başlandı. Özçoban duruşmada, "Evlilik bana zor geliyordu. Maddi durumum da iyi değildi. O yüzden eşimi öldürdüm. Eşimin bir suçu yoktu" dedi.

İstasyon Mahallesi'nde, 3 Nisan'da meydana gelen olayda, 17 yaşındaki 8 aylık nikahsız eşi Makbule Yarka ile evlerinde tartışan Mustafa Özçoban, genç kadını eşarpla boğarak öldürdü. Olayın ardından amcasının evine gidip eşini öldürdüğünü söyleyen Özçaban, polis tarafından gözaltına alındı. Özçoban, sevkedildiği adliyede çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak, cezaevine gönderildi.

POLİS AİLEYE TESLİM ETMİŞ

Van 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına Özçoban'ın ailesi hipnoz tedavisi , öldürülen Makbule Yarka'nın babası ve duruşmayı izlemek isteyen Van Kadın Derneği üyeleri katıldı. Su tesisatçılığı yapan Mustafa Özçoban, mahkemede verdiği ifadede eşi Makbuli ile daha önce de bir kaç kez tartıştıklarını ve karakolluk olduklarını söyledi. Mahkeme Başkanı'nın "Öldürmek yerine neden boşanmayı tercih etmediniz?" sorusuna Özçoban "Biz kavga ettik. Karakolluk olduk. Polisler eşimi alıp ailesine teslim etti. Ailesi de tekrar bize gönderdi" dedi. Duruşmada tanık olarak dinlenen Makbule Yarka'nın babası Selahattin Yarka ise, "13 çocuğum var. Kızlarımı çok seviyorum. Kızım eşi tarafından dövüldüğü zaman polis bana teslim etti. Kızım 10 gün kadar benim yanımda kaldı. Fakat töre gereği, kızımın eşinin ailesi gelip aldı. Ben vermek istemiyordum. Kızım yuvasını yıkmak istemediğini belirtip geri döndü. Kızımı öldürenden şikayetçiyim" diye konuştu.

EVLİLİK ZOR GELİYORDU

Sanık Mustafa Özçoban, mahkemede verdiği ifadesinde yaklaşık 5-6 yıl önce İstanbul Şişli Etfal Hastanesi ve Elazığ Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde bir süre tedavi gördüğünü söyledi. Özçoban, "Evlilik bana zor geliyordu. Maddi durumum da iyi olmadığı için eşimi öldürdüm. Onun bir suçu yoktu" dedi. Duruşmaya tanık olarak katılan Sanık Özçoban'ın annesi de gelininin masum olduğunu söyledi.

Mahkeme heyeti, sanığın Elazığ Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edilerek suç tarihinde ve halen işlediği fiilin fiziki anlam ve sonuçlarını algılamayacak veya bu fiille ilgili olarak davranışlarını yönlendirme yeteneğinin önemli derecede azalıp azalmadığı konusunda rapor alınmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.

ANNE VE BABAYA UYKU HARAM OLDU

İmam nikahlı eşi tarafından boğularak öldürülen Makbule Yarka'nın ailesinin acısı hala dinmedi. Köydeki evinde kızının acısıyla 2.5 aydır uyku dahi uyuyamadıklarını söyleyen Baba Selahattin ile anne Nifsicihan Yarka, kızlarının kendileri için çok değerli olduğunu söyledi. Kızını kendi elleriyle katil olan damatlarına teslim etmenin vicdan azabını yaşadığını belirten 13 çocuk babası Baba Selahattin Yarka, "Ben kızımın kocasını ailesine defalarca çocuklarının sağlıklı olmadığını söyledim. Defalarca gelip gittiler. Ama ben kızımı vermedim. En son kızıma 'Babanı öldürürüz' deyip tehdit etmişler. Kızım da evine gitmeyi kabul etti. Ben kızımı götürüp öldüreceklerini bilemezdim. Eğer biraz daha kızı vermemek için direnseydik kan dökülecekti" dedi.

Anne Nifsicihan Yarka ise, kızları Makbule'nin ailesine çok düşkün olduğunu belirterek, gözyaşlarına boğuldu. Anne Nifsicihan Yarka, "Benim makbulem öldü başka Makbuleler ölmesin, anneler ağlamasın. Kızımı öldürenleri Allah'a havale ediyorum" dedi.



Kategori : GÜNCEL