Aydındaki yangın kontrol altında

  • Ana Sayfa
  • Aydındaki yangın kontrol altında
Aydındaki yangın kontrol altında
Aydın'ın Didim ilçesinde çıkan yangın, havadan ve karadan müdahale ile kontrol altına alındı. Yangında, yaklaşık 8 hektarlık makilik alanın zarar gördüğü bildirildi. Abone ol

Aydın'ın Didim ilçesinde çıkan yangın, havadan ve karadan müdahale ile kontrol altına alındı. Yangında, yaklaşık 8 hektarlık makilik alanın zarar gördüğü bildirildi.kentucky seo r>
Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Didim'in Akbük beldesi ile Milas'ın Bafa beldesi sınırında bulunan tarım arazisinde yangın çıktığını hatırlatarak, ''Kısa sürede makilik alana sıçrayan yangın 2 uçak, 2 helikopterle havadan, çok sayıda arazöz ve orman işçisiyle karadan yapılan müdahale ile kontrol altına alındı. Yangında ilk tespitlerimize göre yaklaşık 8 hektar makilik alan zarar gördü'' dedi.

Ekiplerin yangını tamamen söndürmek için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Aydın, ''Yangının ormanlık bölgeye ve yerleşim alanlarına ulaşmadan kontrol altına alınması sevindirici'' diye konuştu.

Bu arada jandarma , yangının çıktığı bölgedeki yolları kapatarak vatandaşların yangın bölgesine gitmesini engelledi.

Yangında tarım arazileri zarar gören vatandaşlar ise yangının zamanında kontrol altına alındığını ifade ederek, ''Yangın kontrol altına alınmasaydı evlerimize kadar ulaşmıştı. Alevler bazı evlerin dış avlusuna kadar yaklaşmıştı'' dediler.



Kategori : GÜNCEL