O oteli yapan Rus Türk oluyor!

O oteli yapan Rus Türk oluyor!
Rus hükümetinin iş yerine baskın düzenlediği İsmailov'un , Türk vatandaşlığına geçişi hızlanacak..Abone ol


ZÜBEYİR KINDIRA

İNTERNETHABER

ANKARA – Dünya starlarını otelinin açılışına getirerek dünyanın konuştuğu bir işadamı haline gelen ancak hemen ardından Rusya’daki işyerlerine yapılan baskınla sıkıntılı günler yaşayan İşadamı Telman İsmailov’a Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay sahip çıktı. Günay, Antalya’nın Kundu bölgesindeki Mardan Palas’ın sahibi işadamı Telman İsmailov’a Rusya’dan yapılan baskının ardından kendisiyle görüşme yaptığını söyledi. Günay, “Kendisiyle görüştük. Vatandaşlık müracaatına yardımcı olacağız. Bunu kendisine de söyledim. Türkiye’ye yatırım yapan, Türkiye’yi dünyada iyi tanıtmada katkısı olan herkesin vatandaşlık ve benzer konulardaki taleplerine destek olmayı görev sayıyoruz” dedi. Rus basınında çık amazon ads an yorumların hatırlatılması üzerine Günay, Türkiye’ye yatırım yapanlara teşekkür ettiğini söyledi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Günay, Sivas’taki madımak otel konusunda da bilgi verdi. Madımak Otelin ‘anı evi’ olarak dizayn edileceğini bildiren Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, “Orada bir müze değil, benim tabirimle bir anı evi olacak. Özel mülkiyet konusunda orta yol bulmak üzereyiz. Anı eviyle ilgili proje ve önerileri bekliyoruz” dedi.

KEBAPÇI AYIBI BİTTİ
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, otelin tahliye edildiğini, kebapçının kapandığını belirterek, şunları söyledi:
“15 yıldan bu yana orada süren kebapçı ayıbını ortadan kaldırdık. Orada bir anı evi planladığımı söylemiştim. Aynı fikirdeyim ama özel mülkiyet konusu var. Vatandaşımız mülkiyet hakkını biraz pahalıya kullanmak istiyor. Bir orta yol bulacağız herhalde. Ama 15 yıldan beri süren insanların yaşamını yitirdiği kebap pişirme olayını ortadan kaldırdık. Bütün bakanlardan, olayın taraflarından bu konuda destek ve öneri almaya hazırız. Şu anda ortada bir proje yok. Öneri olursa bundan mutluluk duyarım”

KIYILARA YENİ DÜZEN
Günay, imar yetkisinin belediyelerden alınacak bakanlığa verilmesini içeren kanun teklifi konusunda, “Bu bir öneri. Üzerinde çalışacağız. İmarda çok başlılıktan temel prensipleri saptayarak bütüncül yaklaşıma geçmek doğru bir fikir gibi geliyor bana. Bu bir öneri, üzerinde arkadaşlarla çalışacağız. Daha olgunlaşmış bir şey yok” dedi. Günay, Bodrum’da yasa olmadan Bakanlar Kurulu kararı çıkarıldığının hatırlatılması üzerine, “O bir yöre ile ilgiliydi, idari yargıdan döndü. Onun için yasaya gerek var” dedi. Günay, teklifin CHP tarafından “intikam yasası” olarak adlandırılması, kıyı şeridindeki belediyelerin CHP’de olması nedeniyle yetkilerinin alındığı iddiasına karşılık da, şunları söyledi:

“Ne alakası var? Bodrum yarımadası örneğini vereyim. 11 belediye var. Her seçim içinde 11 belediye kendilerine göre bir imar düzenlemesi yapıyor. Seçim rantı olarak ortaya çarpık yapılaşmalar çıkıyor. Seçim tavizi olarak bir dolu haksızlığa, hukuksuzluğa göz yumuluyor. Küçük ölçeklerde küçük seçmen kitlelerinin oylarına ihtiyaç olduğu için taviz vermek zorunda kalıyorlar. Halbuki sahillerde şu kriterlerin ötesinde yapılaşma betonlaşma yapılamaz gibi temel prensipler saptansa, o saptanan prensipleri de yerel yönetimler uygulasa bundan Türkiye zararlı değil yararlı çıkar. Kesinlikle intikam yasası değil, Türkiye’nin doğasını tarihi yeşilini koruma konusunda dikkatli öneri. Çalışacağız üzerinde ortaya yasa yok.”



Kategori : GÜNCEL