Beşiktaşın yaptığı beceriksizlik

  • Ana Sayfa
  • Beşiktaşın yaptığı beceriksizlik
Beşiktaşın yaptığı beceriksizlik
Fenerbahçe’nin efsane başkanlarından Ali Şen, gündemdeki konularla ilgili açıklamalarda bulundu. Abone ol

Beşiktaş'ı, "Beşiktaş’ın yaptığı beceriksizliktir" diye eleştiren Ali Şen, Mehmet Topuz için de, "Mehmet Topuz’un bu sözleri söylemesi de normal bana göre ama sonra sözünden dönmesi iyi değil. Bizim memlekette ona bir şey derler." dedi.

“SPORTİF DİREKTÖRLÜĞÜ İLK BİZ GETİRDİK”

Aykut Kocaman, Fenerbahçe’ye sportif direktör olarak geldi herkes “ilk kez yapılan bir uygulama” diyor. Bunu bilmiyorlar. Bunu ilk kez biz yaptık zamanında. 28 yıl önce Rauch’u bizim takımın başına getirdiğimiz zaman onun üzerine birini koyarım da “başkan karışıyor” demesinler dedik. O mevkiye Necdet Niş’i getirdik. İstediğin futbolcuyu al, gönder dedik. Sonra bize gelip bilgi verirsin diye de söyledik. “Sezon sonunda biz seni çağıracağız, hesap soracağız” dedik. Sportif direktörlüğün daniskasını biz getirdik.

“EŞOFMANLI MI, TAKIM ELBİSELİ Mİ?”

İkincisini de biz yaptık. Rıdvan’la. O da bana sormuştu “ben eşofmanla mı takım elbiseyle mi yapacağım işimi?” diye. Bu ne demek? Eşofmanla yaparsan İngiltere’deki gibi takımın başına olursun. Takım elbiseli olunca da Almanya’daki gibi o google adwords lursun. Kulübede olursun ama teknik direktörün içine karışmazsın.

“AZİZ YILDIRIM, AYKUT’A NE YETKİ VERDİ?”

Aziz Yıldırım, Aykut’a ne yetki verdi bilmiyorum. Benim, Necdet Niş’e verdiğim yetkiyi verdiyse, Aykut, Daum’u gönderebilir tek başına. Aziz Yıldırım sonraki gün gazetelerden okur bunu. Bu yetkiyi verdi mi bilmiyorum. Ben o yetkiyi vermiştim.

“BEN FUTBOLCU AYKUT’U İSTEMEMİŞTİM”

Ben futbolcu Aykut Kocaman’ı istemedim Fenerbahçe’de, o’nu göndermiştim. Şimdi sportif direktör olan Aykut Kocaman var. Benim zamanında Necdet’e verdiğim yetkiler verildiyse ne kadar altından kalkar bakıp, görmek lazım. Ben Aykut Kocaman’a karşı güvensiz, umutsuz değilim yanlış anlaşılmasın.

“MEHMET TOPUZ BAŞKANI MAHCUP ETMESİN”

Bizim başkan tuttuğunu koparır. Mehmet Topuz da aynaya bakınca der ki “ben neymişim” ağabey. Şov yaptı Aziz Yıldırım, gayet iyi. Mehmet Topuz’un işi zor bayağı. Fenerbahçe taraftarı bugün başkanı alkışlar ama Mehmet Topuz iyi hazırlansın başkanını da mahcup etmesin. Mehmet Topuz’un bu takımda başarısız olma şansı olmama şansından daha zor. Tüm gözler onda, büyük paralar aldı. Çok dikkatli olması lazım o yüzden.

“BİZ BAŞKANIMIZA GÜVENİYORUZ!”

Fenerbahçe taraftarı olarak beni ne Mehmet Topuz ne Daum ne Aykut Kocaman ne de gelecek futbolcular ilgilendirmiyor. Ben başkanıma inanırım. O’nun dediği lafa güvenirim. Başkanımız bize 3 yıl üst üste şampiyonluk sözü verdiği için biz rahat rahat tatil yapıyoruz. Başkaları Rijkaard almış, yıldız almış bizi ilgilendirmez. Biz başkanımızın laflarına inanıyoruz, güveniyoruz. Bunlar olmazsa ne olur? Kasım ayında olağanüstü kongre olur. Ben bunu Aziz Yıldırım’a da söylemiştim.

“BU ÜLKE ÇOK ANTRENÖRLER GÖRDÜ”

Aragones’i feshederler. O gider yani. Bugün olmaz, yarın olur. Fenerbahçe’nin antrenörünün Daum olduğu kesin. Diğer kulüpler de ciddi çalışma içerisinde. Frank Rijkaard’ın gelmesi çok önemli bir olay Türkiye için. Bu ülke çok antrenörler gördü. Dünya Şampiyonu Parreira’yı getirdik. Rauch, Çarşamba günü UEFA Kupası kazandı, Cuma günü bize geldi.

“DÜNYADA BU KADAR EDECEK FUTBOLCU YOK”

Kaka, Ronaldo falan dünyada bu kadar para edecek futbolcu yok. Real Madrid’in yapısı budur. O yüzden onlarda normal ama başka kulüplerde bu olmaz. Hele Türkiye’de hiç olmaz. Kayseri stadyum yaptı 6–7 bin kişi gidiyor o maça. Almanya’da kim kiminle oynasa 40–50 bin kişiye oynuyor. Stat kaç kişilikse o kadar taraftar oluyor. İngiltere’de de öyle oluyor. Türkiye’de bu seyirci olmadığı için futbol kar etmiyor, inanılmaz boş paralar harcanıyor. Mehmet Topuz’a bu kadar para neden veriliyor mesela? Tamam, şov falan ama ciddi endişelerim var.

“BEŞİKTAŞ’IN YAPTIĞI BECERİKSİZLİKTİR”

Beşiktaş’ın yaptığı beceriksizliktir. Madem ki futbolcu “ben Beşiktaşlıyım, Beşiktaş’ta oynamak istiyorum” diyor, sen onu alamıyorsan beceriksizsindir. Mehmet Topuz’un bu sözleri söylemesi de normal bana göre ama sonra sözünden dönmesi iyi değil. Bizim memlekette ona bir şey derler. Mehmet Topuz’u şimdi bağrına basar Fenerbahçe taraftarı ama Mehmet Topuz kötü oynadıkça bu sözler insanların kafasında dolanmaya başlayacak. Mehmet Topuz’un işi zor.

“TRABZONSPOR’A YAKIŞTIRAMIYORUM”

Trabzonspor’un teknik direktör bulamamasını yakıştıramıyorum onlara. Sadri Şener, “alo” diyecek, gidecek, alacak, gelecek. Trabzon’daki insan nasıl yaşıyorsa İstanbul’daki de öyle yaşıyor bugün. Eskisi gibi farklar yok şehirler arasında. Ben teknik direktörlerin onu bahane ettiğine de inanmıyorum. Trabzon’un kadrosu iyi. Güzel bir teknik direktör bulsunlar sadece.



Kategori : SPOR