Hidayet Ronaldoyu yaya bırakacak

  • Ana Sayfa
  • Hidayet Ronaldoyu yaya bırakacak
Hidayet Ronaldoyu yaya bırakacak
Orlando Magic ile başarılı bir sezonu geride bırakan Hidayet Türkoğlu, NBA'de bu yaz transferin gözdesi olmaya aday. Abone ol

Hidayet'in kulübünden yeni sözleşme istemesi üzerine Orlando Magic, yıldız basketçiye yeni sözleşme planı hazırladı.

Hidayet, Magic'in önerisini kabul etmesi halinde eline yıllık 13,5 milyon dolar geçecek.

Bu ücret Türkoğlu'nu dünyada en fazla kazanan Türk sporcusu yaparken, aynı zamanda al e-ticaret seo dıkları ücretlerle Avrupa'da ses getiren Cristiano Ronaldo ve Kaka gibi futbol yıldızlarını da gölgede bırakacak.

Manchester United'dan Real Madrid'e transfer olan Cristiano Ronaldo 6 yıllığına 94 milyon Euro'ya sözleşme imzalarken, Portekizli futbolcu yıllık 9,5 milyon Euro (13,3 milyon dolar) kazanacak.

Milan'dan Real Madrid'e 6 yıl için 67,2 milyon Euro'ya 'evet' diyen Kaka ise yıllık 9 milyon Euro (12,6 milyon dolar) alacak. Milli basketbolcumuzun menajeri Lon Babby, bir sene opsiyonlu sözleşmesi bulunan Türkoğlu'nun, 1 Temmuz'da serbest kalacağını söylerken, Orlando yönetimi Hidayet'i takımda tutmak istediğini yineledi.

Türkoğlu'nun, geçtiğimiz sezon Golden State ile beş yıllığına, 50 milyon dolarlık bir sözleşme imzalayan forvet Corey Maggette'nin kontratına benzer bir talepte bulunması bekleniyor.

Altı yıl için Rashard Lewis'e 118, beş yıl için Dwight Howard'a 85 ve Jameer Nelson'a 40 milyon dolarlık ödemeler yapan Orlando ise Hidayet'e önerdiği yeni sözleşmeyle birlikte lüks vergi sınırını geçme tehlikesiyle karşı karşıya bulunuyor. Hidayet gibi bir oyuncuyu takımda tutmak için birkaç yıl lüks vergisi ödemeyi göze alabileceklerini söyleyen Magic Başkanı Bob Vander Weide, bazı hamlelerle bu sınırın altında kalmaya çabalayacaklarını vurguladı.



Kategori : SPOR