Komisyona konuştu işinden oldu!

  • Ana Sayfa
  • Komisyona konuştu işinden oldu!
Komisyona konuştu işinden oldu!
BBP lideri Yazıcıoğlu'nun helikopter kazasıyla ilgili yeni bir perde daha açıldı. Yazıcıoğlu kazasıyla ilgili bilgi veren kaptan işinden oldu.Abone ol

BBP eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili TBMM Araştırma Komisyonuna bilgi veren Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Başkanı Nasuh Mahruki, ''Keşke pilot o şartlar altında uçmasaydı'' dedi

AK Parti Kayseri Milletvekili Sadık Yakut başkanlığında toplanan Komisyon, AKUT Başkanı Nasuh Mahruki ile aramalara katılan Ercüment Güler'i dinledi.

Toplantının başlangıcında, MHP Adana Mille yerel seo tvekili Kürşat Atılgan, geçen hafta komisyona bilgi veren ve özel bir şirkette çalışan Kaptan Pilot Fevzi Altunbulak'ın işine son verildiğini söyledi. Altunbulak tarafından kendisine gönderilen iş aktinin feshedildiğine dair faksı okumak isteyen Atılgan'a, Sadık Yakut izin vermedi.

Gazetecilere dağıtılan ve Altunbulak'ın imzasının bulunduğu metinde, iş akdinin feshedilmesinde Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün etliki olduğu iddia edildi.

Metinde, ''Uçuş emniyetinin sağlanması Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün asli ve varoluşunun yegane sebebidir. Eğer pilotlar üzerine uygulanan baskı sonucu havacılık kurallarını çiğniyor ve kazalara sebep oluyorsa, bu baskıyı ortadan kaldırmak da Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün görevi ve sorumluluğudur. Üzülerek belirtmem gerekirse Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Türk sivil havacılığının sorunlarını tespit edip çözmek bir yana, mevcut yapısıyla sorunların ana kaynağıdır'' görüşüne yer verildi.

Komisyona bilgi veren AKUT Başkanı Nasuh Mahruki, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, olayın yaşandığı ilk andan itibaren arama kurtarma çalışmalarına katıldığını belirtti. Kaza öncesi ve sonrasındaki gözlemlerini komisyona anlattığını bildiren Mahruki, ''Bana göre pilot o hava şartlarında havalanmamalıydı. Şartlar gerçekten zor ve ağırdı. Keşke pilot o şartlarda uçmasaydı. Üzerindeki baskı sonunda uçmaması gereken bir havada uçma kararı aldı'' dedi.

Arama kurtarma çalışmalarına katılan Ercüment Güler de kendisinin, bölgede çalışma yapan BOTAŞ'a hizmet verdiğini belirterek, ''Kazanın olduğunu duyduğumuzda Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde görevli ekibimiz vardı. Sivas'ta da bulanan ekibi kaza yerine gönderdim ve başından sonuna kadar çalışmalara katıldım. Bilgilerimi komisyona aktardım'' diye konuştu.



Kategori : POLİTİKA