CHP suç duyurusunu erken buldu

CHP suç duyurusunu erken buldu
AK Parti'nin eylem planıyla ilgili suç duyurusu yapmasına ana muhalefet partisi CHP erken buldu.Abone ol

Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarına CHP'den yanıt geldi. Onur Öymen, Erdoğan ve AK Parti'nin suç duyurusu gibi tepkilerin erken bulduklarını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmayı CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen NTV yayınında değerlendirdi.

Sibel Erdem'in sorularını yanıtlayan Öymen, Başbakan ve AK Parti'nin suç duyurusu için acele ettiğini söyledi avukat reklam .

Onur Öymen şunları söyledi:

"Bütün bu gibi iddiaları araştırmak lazım. Yalnız tepki göstermeden önce bu iddiaları doğru mu yanlış mı ciddi bir şekilde tahkik etmek ve aklın süzgecinden geçirmek lazım.

Bir süredir Türkiye'de pek çok gerçek dışı iddialar ortaya atılıyor, sahte belgeler ortaya çıkıyor. Daha birkaç gün önce Ankara’daki Almanya Büyükelçiliği CHP’ye karşı düzenlenen ve bir yandaş gazeteye sızdırılan belgenin sahte olduğunu açıkladı. O bakımdan bu gibi iddiaların doğru mu yanlış mı olduğu araştırılmadan tepki göstermek çok erken olur. Araştırılacak, gerçek ortaya çıkacak.

Biz tepkileri erken buluyoruz çünkü daha ortada bir araştırma yapılmış değil. İlk günlerde olağanüstü tepkiler çıktı basında, sanki Genelkurmay Başkanlığı kurum olarak böyle bir çalışama içinde olabilirmiş gibi bir izlenim çıktı. Bugünkü basında bizzat Genelkurmay Başkanı'nın ağzından bunun tamamen gerçek dışı olduğu, karargahta böyle bir çalışmanın izine bile rastlanmadığı söyleniyor. Ama gene de kriminal bir araştırma yapacakları anlaşıyor.

Şimdi durum böyleyken başbakanın 'Biz dava açacağız, yargıya götüreceğiz' demesi çok erken. Kime dava açacaksınız, kimi suçluyorsunuz? Genelkurmay Başkanlığını mı? Böyle bir notu yazan insan var mı yok mu? Bu belge sahteyse gayet tabi ki bununda sahteliğinin ortaya çıkması lazım. Bu sahtekarlığı kim yaptı, bunun araştırılması lazım. Sivil ve askeri yargıya da görev düşüyor. Ama Başbakan'ın bize aynı duyarlılığı, ana muhalefet partisine yönelik sahte belgeler ortaya çıktığında da göstermesini beklerdik."



Kategori : POLİTİKA