Cem Uzana 3,5 yıl hapis!

Cem Uzana 3,5 yıl hapis!
Yargı Uzan ailesinin peşini bırakmıyor. Kardeşi ve babası kaçak olan Cem Uzan bu kez kendi aldığı cezayla şok oldu. Abone ol

Kaldığı evin havuzunun altındaki gizli bölmelerde 3.5 milyondan fazla Telsim kontör kartı bulunan Cem Uzan, 3.5 yıl hapse mahkum oldu. Uzan, Yargıtay onarsa cezaevine girecek.

PARA CEZASINA ÇEVRİLMEDİ

Genç Parti Lideri Cem Uzan’a yönelik 2004 yılında düzenlenen operasyonlarda Uzan’ın kaldığı Rumeli Holding’in Beykoz’daki konukevinin havuzunda gizlenmiş bulunan 3.5 milyonun üzerindeki Telsim kontör kantına ilişkin dava karara bağlandı. Küçükçekmece 7’inci Asliye Ceza Mahkemesi, sanıklardan Cem Uzan’ı 3 yıl 6 ay 15 gün hapis cezasıyla cezalandırdı. Mahkeme, Uzan hakkında verdiği hapis cezasını ertelemediği gibi para cezasına da çevirmedi.

CEZA İYİ HALDEN İ amazon seo NDİ

Mahkeme heyeti, Cem Uzan hakkında önce TCK’nın 510. maddesi gereğince ’emniyeti suistimal’ suçundan hüküm kurdu. Heyet, suçun işleniş biçimi, işlenmesinde kullanılan araç, failin amacı, suçun sebepleri ve kastın yoğunuluğunu göz önüne alarak Uzan’ı 3 yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti, verilen cezayı malların suç tarihi itibariyle mahkemece fahiş olarak kabul deldiği için TCK’nın 522. maddesi gereği 1/3 oranında artırarak 4 yıl hapis cezasına çevirdi. Mahkeme heyeti, Cem Uzan hakkında istenen ve verilecek cezayı yarı oranında artırmayı ön gören TCK’nın 80. maddesini Uzan’ın daha önce böyle bir suç işlemediğini göz önüne alarak uygulamadı.

Ancak mehkeme, Cem Uzan’ın iyi halini göz önüne alarak TCK’nın 59/2 maddesi geğince hakkındaki 4 yıllık hapis cezasını 1/6 oranında indirerek 3 yıl 4 ay hapis cezasına çevirdi.

YARGITAY ONAYLARSA HAPSE GİRECEK

Mahkeme heyeti, Uzan’a verilen cezayı 647 Sayılı Cezaların İnfazı Hakkında Kanun’un 4. ve 6. maddeleri gereğince para veya başka bir adli tedbire çevirmedi. Heyet, yine CMK’nın 231. maddesi gereğince Uzan hakkında verilen cezayı ertelemeye de gitmedi. Uzan hakkında ayrıca ihtiyati tedbir kararına muhalefet ettiği için 3 ay hapis cezası verildi. Ceza ‘iyi halden’ 2 ay 15 güne indirildi. Mahkeme heyeti, verilen bu cezayı da ertelemediği gibi para veya başka bir adli tedbire çevirmedi. Böylece mahkeme, Cem Uzan’ı 3 yıl 6 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Eğer Yargıtay verilen bu cezayı yerinde bulup onarsa Cem Uzan cezaevine girecek.

Aynı davada yargılanan Vasıf Soner Çokbilgin, Kadir Semih İncedayı, Mehmet Taner Gökart ve Tamer Güzel de 3’er yıl 6’şar ay 15’er gün hapis cezasına çarptırıldı. Melek Uzunoğulları ise beraat etti.

GİZLİ BÖLMEDEN ÇIKTI

Mali polis, bir ihbar üzerine 19 Şubat 2004’te Cem Uzan’ın Beykoz’daki evine baskın düzenlemiş, evin havuzunun altındaki gizli bölmelerde 58.2 milyon lira (58 trilyon 200 milyar) değerinde 3 milyon 596 bin adet Telsim kontörü ele geçirmişti. Ayrıca kolilerden değerli tablolar ve evraklar çıkmıştı. 48 ayrı tipte Kredi Yükleme Kartı da bulunmuştu. Havuzun altını mahsen gibi hazırlatan Uzan, 3 bin 348 şarap ve şampanya ile kolilerin içinde, İmar Bankası hesaplarının tutulduğu back-up‘ları da (yedekleme dosyaları) burada saklamıştı. Beyaz Köşk isimli başka bir villada da Uzanlara ait olduğu ileri sürülen 12 yağlıboya tablo ele geçirilmişti.



Kategori : GÜNCEL