Cem Garipoğlunu gören var

Cem Garipoğlunu gören var
Münevver Karabulut'un 1 numaralı zanlısı Cem Garipoğlu yer yarıldı içine girdi sanki.. Ancak onu gören biri çıktı..Abone ol

Münevver Karabulut cinayetinin zanlısı Cem Garipoğlu'nun ABD'nin California eyaletinde görüldüğü iddia edildi.

Kırmızı bültenle aranan Cem'in Monterey kentinde gören kişi turistik bir kuruluşta güvenlik görevlisi olarak çalışan Ünal Matsu.

Hürriyet gazetesi bu konuyu bugün manşetine çekti. Monterey'de Cem'i gördüm başlığıyla okurların karşısına çıktı.

Kuru fasülyeyi özlemiş

Davanın seyrini değiştirebilecek tanık Cem ile uzun süre görüşmüş. Hatta Cem kuru fasulye ile rakı masasını özlediğini söylemiş. Nafiz Albayrak'ı konuşan Matsu Cem ile ilgili çarpıcı izlenimler aktarıyor.

Matsu Cem'in zayıfladığına dikkat çekiyor:

georgia seo "Evet bu kişi buradaydı, kendisiyle konuştuk. Fotoğraftan farklı olarak zayıflamıştı, avurtları çökmüştü"

Matsu Cem ile San Francisco’nun 160 kilometre güneyinde karşılaştığı anı şöyle anlatıyor:

"10 Haziran günü saat sekiz buçuk dokuz arası, ya da dokuzu çeyrek geceydi. Bir şahıs geldi ‘Burası nedir’ diye sordu bana. Ben de kendisine burasının Amerika’nın en meşhur golf sahaları, oteller, at yetiştirme merkezi ve 17 millik (yaklaşık 27 km) doğal manzaralı bir sürüş yolu bulunan özel bir mülk olduğunu, herkesin gelip burada araba kullandığını söyledim"

İngilizcesi çok iyi

"Tamam, teşekkür ederim dedi, dönmeye kalktı. Çok güzel, benim İngilizcemden bin kat iyi İngilizce konuşuyordu. Konuşmamızın sonunda kendisinin Ortadoğu insanı olduğunun farkına vardım, ‘Afedersiniz nerelisiniz’ diye sordum ‘Türkiye’liyim’ yanıtını verdi. Bu yanıt üzerine Türkçe sohbet etmeye başladık. ‘Öyleyse karşıya park edin. Yan taraftan dolaşıp gelin, biraz konuşalım’ dedim. Geldi, başladık konuşmaya. Yirmi beş yaşlarında görünüyor-du, iki üç santim uzunluğun-da saçları, üç dört günlük sakalı vardı. Avurtları çökmüş vaziyetteydi.”

Dünya turuna çıkmış

“Bana Türkiye’den çıktıktan sonra Moskova’ya gittiğini anlattı. ‘Türkiye’de ne iş yapardın?’ dedim, ‘Hyundai’de çalışıyordum’ yanıtını verdi. Dünya turuna çıktığını söyledi. Moskova’ya gittiğini, Moskova’dan Prag’a geçtiğini, Prag’dan Thailand-Bangkok’a gidip bir süre kaldığını söyledi. Sonra Burma ve Laos’a gittiğini, buralarda da kaldığını söyledi ama ne kadar kaldığını söylemedi.”

Otomobilde yattı

“ABD’de ilk önce Los Angeles kentine gelmiş. Araba kiralayarak daha kuzey kesimde bulunan San Francisco’ya geçmiş. Çarşamba sabahı karşılaştığımızda tekrar Los Angeles’a dönüş yapacağını söyledi. ‘Akşam nerede kaldınız’ dedim. Skylight Forest’ta, benim çalıştığım kapıya bir mil (1.6 km.) uzaklıktaki Skylight Forest Gaziler Anıt Parkı’nda kampta kaldığını söyledi. Çadırın var herhalde dediğimde de ‘Yok arabanın içinde yatıyorum’ dedi. Ben de Allah Allah, enteresan dedim.”

‘Gitmem lazım’ dedi

Matsu, Cem Garipoğlu’na Türkiye’yi özleyip özlemediğini sormuş. “En çok kuru fasulye ve rakıyı özledim” yanıtını alınca, Matsu, “Evde rakı var, akşam kalırsan bir rakı içiririm sana” demiş. Gencin yanıtı, “Yok gitmem lazım, bir arkadaşımın arkadaşı var” olmuş.



Kategori : GÜNCEL