Eskişehirdeki patlama can aldı

Eskişehirdeki patlama can aldı
Doğal gazın neden olduğu patlamada ağır yaralanan ev sahibinin 32 yaşındaki oğlu kaldırıldığı hastanede müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Abone ol

Eskişehir'deki 3 katlı apartmanın son katında doğal gaz kaçağından meydana geldiği tahmin edilen patlamada ağır yaralanan ev sahibinin 32 yaşındaki oğlu kaldırıldığı hastanede müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Bahçelievler Mahallesi'ndeki 3 katlı apartmanın 3. katında emekli astsubay Recep Ülker'in evinde, doğal gaz kaçağından meydana geldiği sanılan patlamanın ardından çıkan yangında elbi hastane seo selerinin tutuşup yanmaya başlaması sonucu sokakta bulunan bir otomobilin üzerine atlayıp ağır yaralanan Atilla Ülker (32) kaldırıldığı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde yaşamını yitirdi.

Eti-Bor Kırka Tesislerinde işçi olarak çalıştığı bildirilen Atilla Ülker'in bekar olduğu ve ailesiyle yaşadığı öğrenildi.

''ARAŞTIRMALAR SÜRÜYOR''

Öte yandan Eskişehir Doğalgaz Dağıtım AŞ'den (ESGAZ) yapılan yazılı açıklamada, Mayıs 2002 tarihinde doğal gaz abonesi olan konutta doğal gaz kaçağından meydana geldiği tahmin edilen patlamayla ilgili ekiplerin ilk incelemelerini yaptığı ifade edildi.

Ocak, soba ve şofbende doğal gaz kullanan konut sakinlerinin yaşadığı apartmandan son 6 ayda herhangi bir gaz kaçağı veya sızıntısı konusunda ihbar alınmadığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Söz konusu dairedeki sobaların ve ocağın vanalarının kapalı, sadece şofbenin vanasının açık olduğu tespit edildi. İlgili dairede, sayaçtan başlamak üzere tesisat üzerindeki incelemeler devam etmektedir. Abonemizin iç tesisatında herhangi bir tadilat yapıp yapmadığı veya herhangi bir kullanım hatası olup olmadığı yapılan araştırmalar sonucu ortaya çıkacak.

İlgili kanun ve yönetmeliklerde yer alan 'iç tesisatta yapılacak izinsiz tadilat, uygunsuz ve kötü kullanım, yanlış ve bozuk ekipman kullanılması, proje dışı tesisat yapımı ile tesisatın bakımsılığı nedeniyle doğabilecek zararlardan dağıtım şirketleri sorumlu değildir' hükmü gereğince abonelerimizin iç tesisatlarında yapacakları her türlü tadilat, tamirat ve değişikliği mutlaka şirketimize bildirmeleri gerekmektedir.''



Kategori : GÜNCEL