ÖSYM hatalı soruları incelemeye aldı

  • Ana Sayfa
  • ÖSYM hatalı soruları incelemeye aldı
ÖSYM hatalı soruları incelemeye aldı
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, ÖSS'de hatalı soru iddialarıyla ilgili olarak konuştu.Abone ol

Ösym Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, ÖSS'de hatalı soru iddialarıyla ilgili olarak, "Bunları hocalarımız inceler ve sonunda hepsiyle ilgili karar veririz. Bu kararı da bir-iki haftadan önce veremeyiz" dedi.

Yarımağan, AA muhabirine yaptığı açık colorado seo lamada, dün yapılan ÖSS'de, "bazı soruların hatalı olduğu" yönündeki iddiaları değerlendirdiklerini bildirdi.
Değerlendirmede konuyla ilgili haberlerin ve dilekçeyle ÖSYM'ye yapılan başvuruların esas alındığını ifade eden Yarımağan, bunları hocaların inceleyeceğini ve sonunda hepsiyle ilgili karar vereceklerini kaydetti. Yarımağan, "Bu kararı da bugün yarın veremeyiz, bir-iki haftadan önce veremeyiz" diye konuştu.

Bu durumun şu aşamada yapılan işlemleri etkilemeyeceğini vurgulayan Yarımağan, "Biz şu aşamada hangi soruya kim ne cevap vermiş, hangi şıkkı işaretlemiş, onu bilgisayara aktarıyoruz. Puan hesaplamayı son dakikada yaparız. Onun için bu durum, işlemlerin başlamasına engel değil" dedi.

"HABERİMİZ VAR"


Yarımağan, dün gerçekleştirilen sınavda kendilerini "ÖSS Jokeri" olarak isimlendiren bazı kişilerin yakalandığının anımsatılması üzerine, her yıl sınavlarda başkasının yerine girmeye çalışan kişiler olduğunu belirtti. Yarımağan, "Zaten bir kısmından haberimiz var. Emniyetten, bizden daha önce birtakım kişilerin nerede sınava gireceklerini sormuşlardı, takip ediyorlardı. Sınavlarda maalesef böyle kopya çekme teşebbüsleri oluyor" dedi.



Kategori : GÜNCEL