Büyükanıttan ilk ve son kez

Büyükanıttan ilk ve son kez
Dolmabahçe konusunda ilk ve son kez konuştu. Gözlerin çevrildiği Büyükanıt o görüşmeye ilişkin açıklama yaptı.Abone ol

Eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt Dolmabahçe görüşmesi için "Bunlar devlet işidir" açıklamasını yaptı.

Başbakan Erdoğan’ın, “Büyükanıt açıklarsa ben de açıklarım” sözleri üzerine, gözler eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Yaşar Bü google adwords yükanıt’a çevrildi.

Miliyet yazarı Fikret Bila, Büyükanıt'a bu görüşmeyi bir kez daha sordu. İlk ve son kez konuştuğunun altını çizen Büyükanıt, o zirveyle ilgili şunları söyledi:

“Mayıs 2007’de bildiğiniz gibi Dolmabahçe’de bir görüşme oldu. Bu görüşme sonrasında basında gerçeği yansıtmayan dedikodular yer aldı.

Bu dedikodu ve iddialar öylesine akıl almaz boyutlara ulaştı ki, hayatımızda ilk kez hem ben hem de eşim yargıya başvurmak zorunda kaldık. Bu iddiaları gündeme getiren köşe yazarı (Fikri Sağlar’ı kastediyor - FB) hiçbir kanıt sunamadı. Biz bu davayı kazandık. Kazandığımız tazminat davasıydı. Ceza davası halen devam etmektedir. Buna rağmen bu konunun ısrarlı biçimde gündeme getirilmesine çok üzüldüm.

Bu tür görüşmeler yaptım

Ben bulunduğum görevler itibariyle dönemin başbakanları rahmetli Bülent Ecevit ile de Mesut Yılmaz ile de bu tür görüşmeler yaptım. Bunlar devlet işidir. Dolmabahçe görüşmesi de öyledir. Ancak, tekrar bunların gündeme gelmesi dikkat çekicidir. Görüşmenin üzerinden iki yıl geçti. Buna rağmen neden gündeme getirildiğini anlamış değilim.”



Kategori : GÜNCEL