Koltukzedelere yeni koltuk

Koltukzedelere yeni koltuk
Bakanlık koltuğundan olan 8 isme yeni koltuk aranıyor. Bazı isimler TBMM’de bazıları partide koltuk sahibi olacak. Abone ol



ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA –Bakanlık koltuğundan olan 8 isme yeni koltuk aranıyor. Bakanlık koltuğunu yitiren bazı isimler TBMM’deki koltuklara oturtulacak. Bazı isimler ise parti yönetiminde görev alacak.

ÇELİK, GRUBA ÇEKİLİYOR
AK Parti Genel Merkezi’nde yapılacak değişiklik için Kasım ayında yapılacak büyük kurultay beklenirken, Meclis grubunda boşalan gr çerkezköy biorezonans up başkan vekilliklerinin yenilenmesi hemen yapılacak. Ak Parti Grup Başkanvekili Nihat Ergün’ün Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’na, yine Sadullah Ergin’in de Adalet Bakanlığı’na gelmesiyle boşalan grup başkanvekilliklerine bakanlıktan alınan Hüseyin Çelik ve Mehmet Ali Şahin’in getirilmesi bekleniyor.

Böylece önümüzdeki dönemde anayasa paketi ve AB reformlarını içeren Borçlar Kanun Tasarısı, Türk Ticaret Kanun Tasarısı gibi yasaların çıkmasını da sağlamak amacıyla Meclis grubunun güçlendirilmesi amaçlanıyor. TBMM Adalet Komisyon Başkan Vekili Hakkı Köylü’nün de grup başkanvekilliği için adı geçiyor.

MECLİS BAŞKANLIĞI DA GÖZDE
Bu arada 9 Ağustos’ta süresi dolacak olan Meclis Başkanı Köksal Toptan’ın yeniden aday olup olmayacağı da net değil. Adalet Bakanlığı’ndan alınan ve grup başkanvekili olması beklenen Mehmet Ali Şahin’in de Ağustos’taki seçimlerde Meclis Başkanlığı’na aday gösterilebileceği konuşuluyor. Bu durumda Meclis Başkanı Köksal Toptan’ın ise ombudsmanlık yasasının çıkmasıyla birlikte baş ombudsman olabileceği kulislerde konuşuluyor. Şahin’in aday olmaması durumunda Toptan’ın yeniden aday gösterilerek görevine devam etmesi bekleniyor. Köksal Toptan’ ın TBMM Başkanlığında gösterdiği başarılı yönetim, Toptan’ın bu k oltukta genel seçimlere kadar oturmasını sağlayabilir.

PARTİ VİTRİNİ DEĞİŞECEK
Bu ay ilçe kongrelerine başlayan Ak Parti’nin MYK ve MKYK’sındaki değişiklik içinse Kasım ayındaki büyük kurultay bekleniyor. Kurultay’da partinin vitrininin de yüzde 50 düzeyinde değişmesine kesin gözüyle bakılıyor.



Kategori : POLİTİKA