Kavgayı ayırmak isterken şehit oldu

  • Ana Sayfa
  • Kavgayı ayırmak isterken şehit oldu
Kavgayı ayırmak isterken şehit oldu
Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde iki grup arasında çıkan silahlı kavgayı ayırmaya çalışan bir polis memuru şehit oldu.Abone ol

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde iki grup arasında çıkan silahlı kavgayı ayırmaya çalışan bir polis memuru şehit oldu. Bir vatandaş da hastanede hayatını kaybetti.

Ofis Mahallesi'nde iki grup arasında tartışma yaşandı. Silahlı kavgaya dönüşen olaya müdahale edip, tarafları ayırmaya çalışan polislerden birine, bu sırada seken kurşunlardan biri isabet etti.

Ağır yaralanan ve ambulansla Siverek Devlet Hastanesine kaldırılan polis memuru şehit oldu. Olayda biri ağır 3 vatandaş da ağır yaralandı.

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde nakliye işlerinde çalışan iki grup arasında çıkan ve 1 polis memurunun şehit olduğu kavgada yaralanarak hastaneye kaldırılanlardan biri öldü. Yaralanan 2 kişinin tedavileri sürüyor.

Alınan bilgiye göre, Ofis Mahallesi'ndeki Toprak Mahsulleri Ofisi Siverek Ajans Müdürlüğü yerleşkesinde, nakliye işlerinde çalıştığı öğrenilen iki grup arasında sabah saatlerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle kavga çıktı.

YENİDEN KAVGA ETTİLER
Çevredekilerin müdahalesiyle yatıştırılan taraflar, bir süre sonra aynı yerde yeniden karşılaşınca y hastane seo eniden kavga etmeye başladı.

Silahların kullanıldığı kavgaya müdahale eden Siverek Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru Nihat Karakoca, seken kurşunlardan birinin vücuduna isabet etmesi sonucu ağır yaralı olarak kaldırıldığı Siverek Devlet Hastanesinde şehit oldu.

Evli ve üç çocuk babası olduğu öğrenilen Karakoca'nın cenazesi, otopsinin ardından hastanenin morguna kaldırıldı. Aynı kavgada silahla yaralanan Bekir Rüzgar da hastanede yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Kavgada yaralanan Harun ve Mehmet Halil Karavar ise Siverek Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Bu arada, olayın ardından TMO Ajans Müdürlüğü çevresi ile yaralıların tedavi gördüğü Siverek Devlet Hastanesinde jandarma ve polis ekiplerince yoğun güvenlik önlemi alındığı gözlendi. Ayrıca Şanlıurfa'dan da çok sayıda çevik kuvvet ekibi de bölgeye sevk edildi.

OLAYLA İLGİLİ 4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde iki grup arasında çıkan ve kavgayı ayırmaya çalışan 1 polis memurunun şehit olduğu, 1 kişinin de hayatını kaybettiği olayla ilgili 4 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, güvenlik güçleri, kavgayla ilgili soruşturma kapsamında olaya karışanları belirlemeye yönelik çalışma başlattı. Bu kapsamda gözaltına alınan 4 kişi, ifadeleri alınmak üzere Siverek Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Gözaltına alınanların sayısının artabileceği belirtildi.

Bu arada olayın ardından ilçeye giden Şanlıurfa Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar ve Yardımcısı Metin Akay da, olayda hayatını kaybeden polis memuru Nihat Karakoca'nın eşi ve mesai arkadaşlarıyla görüştü.

İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden bilgi alan Sabri Durmuşlar, olay yeri ve hastanede incelemelerde bulundu.

Öte yandan, kavganın ardından şehir merkezinde alınan yoğun güvenlik önlemleri devam ediyor.

BUĞDAY SAHİPLERİYLE İŞÇİLER ARASINDA ÜCRET KONUSUNDA YAŞANAN ANLAŞMAZLIK
Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde iki grup arasında çıkan, bir polis memurunun şehit olduğu, bir kişinin hayatını kaybettiği olayın, buğday sahipleriyle işçiler arasında, mal indirme ücreti konusunda yaşanan anlaşmazlık nedeniyle çıktığı bildirildi.

Şanlıurfa Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Toprak Mahsulleri Ofisi içinde buğday indirimi yapan işçilerle mal sahipleri arasında çıkan tartışmanın silahlı kavgaya dönüştüğü belirtildi.

Olayın polise bildirilmesinin ardından bölgeye ekip sevk edildiğinin kaydedildiği açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

''Ofis içinde buğday indirimi yapan işçiler ile buğday sahibi olan kişiler arasında, mal indirme ücretiyle ilgili anlaşmazlık, tartışmaya ve neticesinde silahlı kavgaya dönüşmüştür. Olayın polise bildirilmesi üzerine olay yerine ekipler sevk edilmiş, ekipte görevli polis memurunun da bulunduğu araçlara, dışarıdan gelen karşı gruba ait şahıslarca silahlarla ateş edilmiştir. Olayla ilgili çok yönlü soruşturma devam etmektedir. Olayın siyasi veya terör bağlantılı yönü yoktur. Bir polis memurunun şehit olduğu olayda, ayrıca 1 kişi hayatını kaybetmiş, 2 kişi de yaralanmıştır.''

ŞEHİT POLİS MEMURU
Şehit polis memuru Nihat Karakoca'nın özgeçmişiyle ilgili bilgi de verilen açıklamada, 1975 yılında Kastamonu'da dünyaya gelen Karakoca'nın, polis okulundan mezun olduktan sonra meslek yaşamına 10 yıl önce İstanbul Emniyet Müdürlüğü Karaköy Polis Merkezi Amirliğinde başladığı belirtildi.

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine 3 yıl önce atanan ve bir süreden beri asayiş şubesinde görev yapan Karakoca'nın 12 yıllık evliliğinden Arzu (11), Uğurcan (8) ve Nur (2) adlı 3 çocuğunun bulunduğu kaydedildi.



Kategori : GÜNCEL