www.facebook.com/ali trafiği

www.facebook.com/ali trafiği
Dünyanın en büyük sosyal paylaşım ağı olan Facebook'ta önceki gece inanılması güç bir trafik yaşandı. Siteye önceki gece yarısı itibariyle her saniye 550 kişi giriş yaptı. Çünkü...Abone ol

Bu yoğun trafiğin sebebi ise Facebook'un yeni başlattığı Facebook adresinin sonuna kendi ismini ekleme olanağı oldu.

Dün geceden itibaren tüm kullanıcıların seo company kendi ismiyle sayfa açma olanağı verilmesiyle birlikte artık Facebook'ta www.facebook.com/ali şeklinde adres almak ve kendi sayfasını bu şekilde vermek mümkün.

Birçok kullanıcının jenerik isimleri ve büyük şirket isimlerini almak amacıyla önceki geceyarısı itibariyle bilgisayar başında birbiriyle yarışmaya başladığı ifade ediliyor.

Saat gece yarısına ulaştıktan sonra ilk 7 dakika içinde Facebook'a 345 bin kişi girerek kullanıcı adı talebinde bulunurken, ilk 15 dakikada isim alan kullanıcı sayısı 500 bine ulaştı.

Bu trafiğin, sitenin olağan trafiğinin oldukça üzerinde bulunduğu belirtiliyor.

Facebook'un şu anda kayıtlı 200 milyon kullanıcısı bulunuyor. Yeni isim ekleme seçeneğiyle, kullanıcı sayfalarının Google başta olmak üzere arama motorlarında daha kolay üst sıralara tırmanması hedefleniyor.

Yatırımcıları arasında Microsoft ve Accel Partners'ın bulunduğu Facebook, 2004 yılında Harvard Üniversitesi'ndeki sınıf arkadaşlarıyla bir paylaşım sayfası oluşturmayı amaçlayan Michael Zuckerberg tarafından kurulmuştu.



Kategori : BİLİM - TEKNOLOJİ