Komşuya Türk kurşunu!

Komşuya Türk kurşunu!
Türkiye'nin 2 yıldan bu yana Yunanistan'a kurşun ihraç ettiği ortaya çıktı... Abone ol

Türkiye’nin, iki yıldan bu yana bir zamanlar ‘düşman’ statüsünde bulunan Yunanistan’a silah ihraç ettiği ortaya çıktı. Makine Kimya Endüstrisi Kurumu’nun (MKE), 2007 ve 2008 yıllarında Yunanistan’a yaklaşık 150 bin liralık mühimmat sattığı bildirildi. Satılan mühimmatın ağırlıklı olarak tabanca ve tüfek mermisi olduğu öğrenildi.

MKE’nin 2008 yılı faaliyet raporunda yer alan bilgiye göre, Türkiye ile Yunanistan arasında özellikle Gölcük ve Ati mekke gezisi na depremlerinin ardından esmeye başlayan sıcak rüzgarlar, savunma sanayini de etkisi altına aldı. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kurulan MKE’nin 2008 yılı Faaliyet Raporu, iki yıldan bu yana Yunanistan’a mühimmat satıldığını ortaya koydu.

150 BİN TL'LIK KURŞUN İHRAÇ ETTİK

Rapora göre, MKE Yunanistan’a 2007 yılında 57 bin 420 TL, 2008’de de 89 bin 500 TL’lik mühimmat satışı yaptı. Raporda Yunanistan’a satışı yapılan mühimmatın cinsi ve miktarı yer almadı. Ancak Yunanistan’a ağırlıklı olarak tabanca ve tüfek mermisi ihraç edildiği öğrenildi.

KOLOMBİYA İLK SIRADA

Yine rapora göre, MKE’nin yurtdışındaki bir numaralı alıcısı ise dünya gündeminde adı sık sık uyuşturucu ticaretiyle anılan Güney Amerika ülkesi Kolombiya. MKE, 2008 yılında Kolombiya’ya 17 milyon 654 bin 473 TL’lik satış gerçekleştirdi. Kuzey komşularımızdan Gürcistan ise "MKE’nin iki numaralı müşterisi" sıfatına hak kazandı. MKE, 2008 yılında savaş sürecini yaşayan Gürcistan’a 12 milyon 293 bin 302 TL satış yaptı. Birleşik Arap Emirlikleri ise gerçekleştirdiği 5 milyon 331 bin 312 Liralık alımla MKE’nin üç numaralı yabancı müşterisi oldu.
Rapora göre, MKE, 2008 yılında 26 ülkeye 40 milyon 791 bin TL’lik satış gerçekleştirdi. Rapordaki bilgiye göre, MKE’nin satış yaptığı ülkeler şöyle:

"Almanya, Azerbaycan, Brezilya, Bulgaristan, BAE, Etiyopya, Filipinler, Güney Kore, Gürcistan, Honduras, İngiltere, İsrail, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Kolombiya, Malezya, Mısır, Pakistan, Polonya, Tunus, Ürdün, Yunanistan Finlandiya, Honduras, Romanya, Venezüella."





Kategori : GÜNCEL