Şok plan için kim ne dedi?

Şok plan için kim ne dedi?
Ergenekon zanlısı avukat Serdar Öztürk'ün ofisinde bulunan eylem planı gündeme bomba gibi düştü.Abone ol

Andıcın suç olduğunun özellikle altını çizen hukukçular, öğretim görevlileri ve siyasetçiler sorumluların ortaya çıkarılmasını istiyor.

ODTÜ öğretim üyesi Prof. Dr. İhsan Dağı, "Bu eylem planı mide bulandırıcı. Bu eylem planı bir ordunun eylem planı olamaz bence. Bu ancak bir suç örgütünün eylem planı olabilir" derken, Emekli Hakim Albay Ümit Kardaş ise siyasi iradenin sorumlular hakkında görevini yapması gerektiğini söyledi.

OCAKTAN: DOĞRUYSA VAHİM

AK Parti Bursa Milletvekili Mehmet Ocaktan: Doğr massachusetts seo uysa çok vahim bir olay. AB ile müzakere sürecine girmiş Türkiye'de bu konuların tartışılıyor olması vahimdir. Geçmişte de bu tür olaylar oldu. Bundan Türkiye'de, siyasette, toplum da yoruldu. Geçmişteki bunca örnek herkese zarar verdi. Bu nedenle askerin böyle bir şey yapacağına inanmıyorum. Askeri milletin gözünde zor durumda bırakan, yıpratan çalışmalar geçmişte de olmuştu. Bu ülke insanının askerine karşı büyük bir sevgisi var. Bu sevgiyi yıpratmaya kimsenin hakkı yoktur. Bu tür çalışmalar geçmişte ülkeye hiçbir şey kazandırmadı, kaybettirdi. En fazla da askeri yıpratmıştı. Orgeneral İlker Başbuğ, yönetimindeki askerimizin bu tür bir çalışmaya gireceğine ihtimal vermiyorum. Doğru olmadığına inanmak istiyorum.

MHP'Lİ ŞANDIR: HUKUKSUZLUK KARŞILIĞINI BULUR

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, MHP olarak demokrasiye, millet iradesine ve hukuk dışı müdahalelere karşı olduklarını söyledi. Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğuna dikkat çeken Şandır, “Her türlü hukuksuzluk karşılığını bulacaktır” dedi.

Şandır, konuyla ilgili ayrıntılı değerlendirmeyi de, ilgili tarafların araştırmaları sonucu ortaya çıkan neticenin arkasından yapacaklarını kaydetti.

KURTULAN : İDDİALAR ARAŞTIRILSIN

DTP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan, gazetede çıkan iddiaların ne kadar doğru olduğu tam olarak bilmediklerini belirterek, “Bu iddialar çok önemlidir. Doğruluğunu tam olarak bilmiyoruz. Eğer böyle bir belge varsa bunun ciddi olarak araştırılması gerekir” dedi.

DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ise “Eğer bu iddialar doğruysa burada çok ciddi bir sorun vardır demektir. Bu belge çok yakın tarihe ait bir belge. Bu çok ciddi bir durumdur. Siyaset kurumu, militarist vesayetten kurtulmadığı sürece böyle şeyler olur. Siyaset kurumunun sivilleşmesi için yöneticilerin daha çok çaba göstermesi gerekir” diye konuştu.

İNSAN DAĞI'DAN SERT TEKPİ

[PAGE]

Kategori : POLİTİKA