Ergenekonda o fırçanın hikayesi

  • Ana Sayfa
  • Ergenekonda o fırçanın hikayesi
Ergenekonda o fırçanın hikayesi
Ergenekon davasına bakan hakimin sanık Oktay Yıldırım'a fırça attığı doğru mu? İşin aslını hakim Şengün yanıtladı.Abone ol

"Ergenekon" davasına bakan mahkeme heyeti, Danıştay'a saldırı dava dosyasının birleştirilme talebiyle gönderildiğini ve bu yöndeki kararın gelecek oturumda açıklanacağını bildirdi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmanın talepler bölümünde söz alan tutuklu sanık Kemal Kerinçsiz'in avukatı Tolga Akalın, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına müzekkere yazılarak, "Ergenekon" soruşturması kapsamında tutuklanan avukat Levent Göktaş'tan ele geçtiği iddia edilen ve çeşitli yargı mensuplarına ait kişisel bilgi ile görüntülerin bulunduğu öne sürülen DVD'nin mahkemece istenmesini talep etti.

Bu DVD'nin, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesinin "Ergenekon" davası ile Danıştay'a saldırı davasının birleştirilmesine ilişkin kararını açıklamasından önce kamuoyuna yansıdığını ifade eden Akalın, DVD'nin heyetçe tetkik edilmesini istedi. Akalın, sonucun olumlu çıkması halinde de Danıştay'a saldırı davası ile "Ergenekon" davasının birleştirilmesi kararın ın yazılı emir yoluyla bozulmasını north dakota seo n değerlendirilmesi için Adalet Bakanlığına müzekkere yazılmasını talep etti.

"Mikrofon için görevliye kapat sesi dedim"

Tolga Akalın'ın konuşmasının ardından yeni bir talep almadan önce tutuklu sanık Oktay Yıldırım'a bir konuyu açıklığa kavuşturmak istediğini söyleyen Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün, geçen hafta Yıldırım'ın talebini aktarması sırasında kendisinin, "kapa çeneni" dediği yönünde bazı yanlış haberlerin aksettirildiğini vurguladı. Şengün, bu haberler üzerine duruşma sırasında yap ılan kayıtları defalarca dinlediğini ve böyle bir şey söylemediğini tespit ettiğini belirterek, "Kapat çeneni' değil, ses tesisatında bir sorun vardı, görevliye, 'kapat sesi' dedim. Böyle bir konuşma zaten benim tarzım değildir" şeklinde konuştu. Oktay Yıldırım da Şengün'e, "Biliyorum efendim, biliyorum" diye yanıt verdi.

Tutuklu sanık emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün kızı ve avukat ı Zeynep Küçük de "Ergenekon" davasının 100'üncü duruşmasına gelinmesine ilişkin basında pek çok yorum haberlerin yer aldığını belirterek, kendisinin de bu konuda yorumda bulunmak istediğini söyledi. 100 duruşma yapılmasına rağmen sanıkların atılı suçlamaları gerçekleştirdiklerine dair tek bir somut kanıt bulunmadığını, buna rağmen bazı basın organlarının "pek çok gerçek ortaya çıktı" şeklinde haberler yaptığını ifade eden Zeynep Küçük, şöyle konuştu:

"100 duruşma sonra elde hala herhangi bir belge ve bulgu olmamasına rağmen varmış gibi bunları söyleyebiliyorlarsa, bu haberleri yapma cesaretini bu mahkemeden alıyorlar. Savcılar üçüncü, dördüncü dalgaları yapma cesaretini de bu mahkemeden alıyorlar. Dördüncü, beşinci iddianameyi de yapacaklar ve siz bunları kabul edeceksiniz. 'Ben neden buradayım?' diye sanıklar da sanık yakınları da soruyor. Çok iyi biliyorum ki bunu siz de soruyorsunuz. 'Bu kararların altına neden ben imza atmak zorunda kalacağım?' ya da 'bu yükü nasıl taşıyacağım?' diyorsunuz.
Ben ömrüm boyunca tehdit altında yaşamış bir insanım. İ lkokulda bu tehditler yüzünden ben sınıftayken kapıda koruma beklerdi. Teneffüslere çıkamazdım, bu tehditler yüzünden yasaktı. Öğrenim hayatım boyunca Türkiye'nin en ücra yerlerindeki okullarda okudum. Yaşıtlarım yataklarında uyurken, ben masaların altında geçirdim gecelerimi, tepemizden geçen kurşunlar nedeniyle. Biz bedel ödedik. Artık lütfen ortaya çıkan gerçekleri değerlendirin. Bir bedel ödenecekse, lütfen safınızı belli edin, hepimiz elimizi taşın altına koyalı m ve yine bedel ödemek gerekiyorsa, hukukun üstünlüğü için bu gerekiyorsa, bedeli birlikte ödeyelim."

Taleplerin ardından Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün, dava dosyasına gelen evrakları okudu.
Tutuklu sanık Nusret Senem'in talebi doğrultusunda Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığından istenen Susurluk Raporu'nun eksik kısımlarının dosyaya gönderildiği, yine de birkaç sayfanın eksik olduğu belirtildi.
Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, Danıştay'a saldırı davası dosyasını birleştirilme talebiyle mahkemeye gönderdiği kaydedildi.

Talepleri değerlendirmek üzere verilen 4.5 saatlik aranın ardından Başkan Şengün, heyetçe alınan ara kararları okudu.

Buna göre mahkeme heyeti, Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı'na yazı yazılarak, Susurluk Raporu'nun eksik 12 sayfasının mahkemeye gönderilmesini, bu rapora dayanak yapılan 13 adet ek belgenin de istenilmesini kararlaştırdı.



Kategori : GÜNCEL