150 yıl yaşamak istermisiniz?

150 yıl yaşamak istermisiniz?
150 yıl yaşamak, pek çoğumuza göre bir hayal olsa da Profesör Mihail Tombak'a göre bu mümkün.Abone ol

150 yıl yaşamak... Pek çoğumuza göre bir hayal olsa da Profesör Mihail Tombak’a göre bu mümkün. Uzun yıllar Moskova Sağlık Bilimleri Merkezi’nin başkanlığını yapan Tombak’ın kaleme aldığı adlı kitap sağlıklı ve uzun yaşamanın sırlarını anlatıyor. Bedenimizdeki sağlıklı ve hastalıklı hücre dengesi hastalıklıların lehine bozulduğu zaman yaşlanır ve hastalanırız. Yaşlanmayı durdurmak için bu dengeyi değiştirmek gerekiyor.

Uygun koşullar yaratıldığı takdirde hücrelerimiz yedi yılda kendini tümüyle onarabiliyor. Böylece daha uzun ve sağlıklı yaşamak da mümkün oluyor. Kitapta omu hastane seo rgamızdaki kaymaların yarattığı hastalıklardan hatalı nefes almanın yarattığı sorunlara, bedenin iç temizliğinin öneminden beslenmeye birçok konu yer alıyor. İşte uzun ve sağlıklı bir ömür için bazı ipuçları...

BUZU ERİTİP İÇİN

Maden suları bedenimizin özümseyemeyeceği bazı tuzlar ve maddeler içerir. Bunlardan bazıları vücuttan atılamaz ve eklemlerde deformasyonlara yol açabilir. Bu nedenle bir ay maden suyu kullandıktan sonra üç, dört ay maden suyu tüketmemeliyiz. Buzdan elde edilen su hücrelerimizde bulunan su ile aynı yapıdadır. Suyu bir tencereye koyup kapağını kapatın. Buzlukta iki, üç saat tutun. Buzluktan çıkardıktan sonra buzu kırın ve altındaki suyu tüketin. Ya da tamamen buz tuttuktan sonra erimeye bırakıp bu suyu için. Bu tür su bedeninizdeki sağlıksız birikintileri, yaşlı ve ölü hücreleri temizler.

Tatlı yedikten sonra ardından bol miktarda çiğ sebze tüketin. Böylece sindirim sisteminizin yavaşlamasını engelleyebilirsiniz. Saf tereyağı yüksek kolesterole neden olmaz. Tereyağını saflaştırmak için 250 gr tereyağını tencereye koyup üzerine bir bardak su ekleyin. Yavaş yavaş bir saat kaynatıp soğumaya bırakın. Katılaşınca üzerindeki suyu dökün. Bu işlemle tereyağındaki bütün katkı maddeleri suya karışıp atılmış olur.

BEDENİNİZİ TEMİZLEYİN

Bedeninizi ağır metallerden temizlemek için yarım bardak keten tohumunun üzerine bir buçuk litre kaynar su dökün. Kısık ateşte iki saat pişirin, soğuduktan sonra süzün. Gün boyu bu suyu için. Bu tedaviyi yılda bir kez iki hafta süreyle uygulayın.

Vücudunuzdaki zehirli maddelerden kurtulmak için sabah aç karnına ya da akşam yemeğinden üç saat sonra ağzınıza bir yemek kaşığı bitkisel yağ alın. (ayçiçeği ve fıstık yağı kullanmayın) Bu yağı ağzınızın ön kısmında tutup şeker emermiş gibi 25-30 dakika emin. Daha sonra yağı tükürün. Bu yöntem sonunda kendinizi daha canlı ve sakin hissedeceksiniz, daha iyi uyumaya başlayacaksınız. Akut hastalıklar iki, üç hafta içinde iyileşecektir. Kronik hastalıklarda bu süre ayları bulabilir. (Berrin Haberveren)



Kategori : MAGAZİN