Sekiden davayı öne alın isteği

  • Ana Sayfa
  • Sekiden davayı öne alın isteği
Sekiden davayı öne alın isteği
Deniz Seki, cezaevinde gün sayarken avukatı bugün yeni bir başvuru daha yaptı. Seki, duruşmanın öne alınmasını istiyor.Abone ol

“Uyuşturucu ticareti yapmak” ve “kullanmak için uyuşturucu madde satın almak “ suçlarından hakkında 24.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan şarkıcı Deniz Seki'nin 1 Ekim'deki duruşmasının öne alınması istendi.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelen Seki'nin avukatı Filiz Kayalı, davanın görüleceği İstan new hampshire seo bul 9. Ağır Ceza Mahkemesine, “duruşma gününün öne alınması” istemini içeren dilekçe sundu.

Dilekçede, “yakalama emrinin tutuklamaya dönüştürüldüğü tarihin 24 Şubat 2009 olmasına rağmen Seki hakkında duruşma tarihinin 1 Ekim 2009 olarak belirlendiği ve bu tarihin Seki'nin 218 gün sonra mahkeme huzuruna çıkacağını gösterdiği” ifade edilerek, “tutukluluğunun devamı kararıyla özgürlüğü sınırlandırılan Seki için bu sürenin asla makul bir süre olarak değerlendirilemeyeceği” kaydedildi.

“Seki'nin doğrudan hakim güvencesinden yoksun kaldığı ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne göre özgürlüğü kısıtlanan herkesin en kısa sürede hakim karşısına çıkması gerektiği” görüşüne yer verilen dilekçede, “İş yoğunluğu gerekçesiyle müvekkilimizin doğrudan hakim denetimi olmaksızın 218 gün süreyle özgürlüğünün kısıtlanmasını hiçbir hukuk düzeni kabul etmez ve izin vermez” denildi.

Dilekçede, “Seki hakkında en yakın bir tarihin duruşma günü olarak tayin edilmesi ve yeni duruşma gününün sanıklara bildirilmesi” talep edildi.

Bu arada, Deniz Seki'nin avukatları Filiz Kayalı ve Naim Karakaya tarafından basın kuruluşlarına gönderilen yazılı açıklamada, yazılı ve görsel basında yer alan “Seki'nin sinir krizi geçirerek Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne kaldırıldığı” yönündeki haberlerin “gerçeği yansıtmadığı” bildirildi.



Kategori : MAGAZİN