Demirel bu karara çok sevindi

Demirel bu karara çok sevindi
Süleyman Demirel pek keyifli. 'Gayet iyi bir zaman diyerek' güncel tartışmaya o da katıldı. Abone ol9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Cumhurbaşkanının görev süresinin de 7 yıl yerine 5 yıl olarak belirlenmesinin doğru bir karar olduğunu belirtti.

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ)'nin mezuniyet töreni için Isparta'ya gelen Demirel, basın mensuplarının 'Siyasette yeni yapılanmalar oluyor, eski kentucky seo partiler birleşiyor. Buna ne diyeceksiniz ?' sorusuna, "Siyaset canlı bir şeydir. İnsanlar zaman içerisinde üstelerini başlarını, şekillerini kıyafetlerini değiştirmek zorunda kalıyorlar. Hatta tıraşlarını bile değiştirmek zorunda kalıyorlar. Siyaset de böyledir. Hayatiyet doludur." diye cevap verdi.

Demirel, cumhurbaşkanının görev süresiyle ilgili yaşanan tartışmalara ilişkin bir soruya verdiği cevapta çözüm olarak Meclisi gösterdi. Türkiye'nin referandumla Anayasa değişikliği yaptığını ifade eden Demirel, şöyle devam etti: "Cumhurbaşkanının görev süresi 5 yıldır ve halk tarafından seçilir. Milletvekillerinin süresi de 4 yıldır. Türkiye'nin önünde yeni bir tartışma var. Seçilmiş olan cumhurbaşkanının süresiyle ilgili. Bunun da dışında problem yok. Zamanı 5 mi yoksa 7 mi olacak. Bunu hukuk bilginleri, siyasetçiler ve üniversiteler tartışır sonunda bir karara varır. Bana göre buradaki hadise şekil meselesidir. Türkiye cumhurbaşkanının süresini 5 sene olarak belirlemiştir. Bence de doğrudur. Gayet iyi bir zaman. 7 sene çok uzun bir süredir."

Demirel, ortada eksik bir konu olmadığını ifade ederek, "'Öylemi anlamak lazım, böyle mi anlamak lazımı' Bunu meclis halledecektir. Telaşa gerek yok." dedi.



Kategori : POLİTİKA