Çılgın paraya yılın bombası

  • Ana Sayfa
  • Çılgın paraya yılın bombası
Çılgın paraya yılın bombası
Real Madrid öyle bir paraya anlaştı ki spor dünyasında rekor kırdı. Böyle bir rakam daha yok. Dünya bu transferle sallandı. Abone ol

İNTERNETHABER


Futbolda yılın transferine Real Madrid imza attı. Real, Manchester United'ın yıldız oyuncusu Cristiano Ronaldo'yu transfet etti.

Transfer rakamı ise dudak uçuklattı. Bu rakam ile futbol tarihinde bir rekor kırıldı. Real,  Ronaldo'nun bonservis bedeli olarak Manchester'a bir servet ödeyecek. Söz konusu rakam tam 131.2 milyon dolar... Yani  80 milyon sterlin (94 milyon avro...)

Ronaldo'ya verilecek para bunun içinde değil. Real, 30 Haziran'a kadar onunla pazarlık yapacak ve yılda ne kadar para vereceği konusunda anlaşacak.

Bilinen şu ki Ronaldo'nun alacağı para da hiç kuşkusuz astronomik olacak. Real, Kaka'ya yıllık 9 milyon avro vermişti. Ronaldo'nun bu rakamdan daha fazla alacağı kesin.

Ronaldo'nun kendisinin bu transferi istediği öğrenildi. Futbol dünyasının yıldız oyuncusu futbol tarihine bu rekor transferle de not düşecek.

MANCHESTER wyoming seo 'IN AÇIKLAMASI

Kulüpten yapılan açıklamada, "Takımdan ayrılmak istediğini bir kez daha yineleyen Cristiano'nun ricası ve futbolcumuzun menajerleriyle yapılan görüşmeler üzerine, Manchester United, Real Madrid'in Ronaldo ile görüşmelere başlamasına izin vermiştir. Görüşmelerin, 30 Haziran'a kadar sonuçlanması bekleniyor" denildi.

RÜYA TAKIM KURULUYOR

Real Madrid bir hafta önce de Kaka'nın transferi ile gündemi sallamıştı. Kaka için de bonservis bedeli olarak 67.2 milyon Avro'ya, Milan ile el sıkışılmıştı.

Kulübün yeni başkanı Peres, rüya takım yaratacağı sözünü vermişti. Bunun için de futbolun zirvedeki isimlerini bir bir transfer etmeye başladı.

REKOR TRANSFER OLACAK

Ronaldo, Real Madrid ile anlaşırsa, futbol tarihinin en yüksek rakamlı transferi gerçekleşmiş olacak. Portekizli yıldız, 2001'de Juventus'tan Real'e 73.5 milyon euroya gelen Zinedine Zidane'a ait  bonservisine en yüksek ücret ödenen oyuncu rekorunu ele geçirecek.

VİRÜSÜ BİLE SATMAM DEMİŞTİ

Manchester United’in teknik direkötü Sir Alex Ferguson daha önce Madrid’e “virüsünü dahi satmayacağını" söylemişti. Ronaldo, Şampiyonlar Ligi finalinde Barcelona’ya yenildiklerinde teknik direktör Ferguson’u yanlış taktik vermekle suçlamıştı.

DÜNYANIN EN PAHALI
10 TRANSFERİ... LİSTE 2. SAYFADA

[PAGE]


BUGÜNE KADARKİ EN PAHALI
10 TRANSFER

1- Zinedine Zidane; 73 milyon 500 bin euro...(Fransız yıldız, 2001-02 sezonunda Juventus'tan Real Madrid'e geçerek dünya futbolunda bugüne kadar gerçekleşen en pahalı transfere imza atmıştı.)

2- Luis Figo; 60 milyon euro...(Portekizli yıldız, 2000-01 sezonunda FC Barcelona'dan Real Madrid'e transfer olmuştu. Figo, bu transfer nedeniyle uzun süre Katalan taraftarlardan tepki görmüştü.)

3- Hernan Crespo; 55 milyon euro...(Arjantinli yıldızın 2000-01 sezonunda FC Parma'dan Lazio'ya transfer olduğu ücret, listenin 3. sırasında yer aldı.)

4- Gianluigi Buffon; 54 milyon 100 bin euro...(İtalya Milli Takımı'nın da kalesini koruyan ve dünyanın en iyi file bekçilerinden biri olduğu kabul edilen Buffon, 2001-02 sezonunda FC Parma'dan Juventus'a transfer olmuştu.)

5- Gaizka Mendieta; 48 milyon euro...(İspanyol yıldız, Valencia'dan Lazio'ya 2001-02 sezonunda transfer olmuştu.)

6- Andriy Shevchenko; 46 milyon euro...(Son dönemin en pahalı transferlerinden birine imza atan Chelsea, 2006-07 sezonunda kadrosuna kattığı Ukraynalı yıldız için AC Milan Kulübü'ne 46 milyon euro bonservis bedeli ödemişti.)

7- Rio Ferdinand; 46 milyon euro...(Manchester United, İngiliz yıldızı 2002-03 sezonunda Leeds United'dan kadrosuna katmıştı.)

8- Christian Vieri; 45 milyon euro...(İtalyan golcü, 1999-2000 sezonunda Lazio'dan İnter'e transfer olmuştu.)

9- Ronaldo; 45 milyon euro...(Real Madrid, 2002-03 sezonunda transfer ettiği Brezilyalı yıldız için İnter'e 45 milyon euro bonservis ücreti ödemişti.)

10- Juan Sebastian Veron; 42 milyon 600 bin euro...(Arjantinli yıldız, 2001-02 sezonunda Lazio'dan Manchester United'a transfer olmuştu.)

RONALDO'NUN MUHTEŞEM
GOLÜ...

[PAGE]

Kategori : SPOR