Türkiyede 11 kişi domuz gribi!

Türkiyede 11 kişi domuz gribi!
Sağlık Bakanlığı, ülkede şu ana kadar tespit edilen domuz gribi vaka sayısının 11 olduğunu, bu kişilerin 9'unun ABD'den, 2'sinin ise Kanada'dan geldiğini bildirdi. Abone ol

Sağlık Bakanlığı, ülkede şu ana kadar tespit edilen domuz gribi (A/H1N1) vaka sayısının 11 olduğunu, bu kişilerin 9'unun ABD georgia seo 'den, 2'sinin ise Kanada'dan geldiğini bildirdi.

Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, influenza A/H1N1 virüsü (Domuz Gribi) hastalığının şu ana kadar 73 ülkede görüldüğü, bildirilen toplam vaka sayısının 25 bin 288, ölüm sayısının ise 139 olduğu kaydedildi.

Türkiye'de şu ana kadar tespit edilen toplam vaka sayısının 11 olduğu, bu kişilerden 9'unun ABD'den, 2'sinin ise Kanada'dan geldiği bildirilen açıklamada, şöyle denildi:

''Söz konusu vakalarla yakın teması olanlar tespit edilmiş ve takipleri yapılmıştır. Bu kişilerde herhangi bir grip enfeksiyonu bulgusuna rastlanılmamıştır. Halen 2 vakanın hastanede tedavi ve takibi devam etmektedir. Yukarıda belirtilen vakaların tümü hastalık etkeni virüsle yurt dışında karşılaşmış olup, ülkemizde söz konusu virüsle karşılaşıp hastalanan yerli vakamız bulunmamaktadır.''



Kategori : GÜNCEL