Anne katili kız yargılanamayacak!

  • Ana Sayfa
  • Anne katili kız yargılanamayacak!
Anne katili kız yargılanamayacak!
Türkiye'yi sarsan cinayetle ilgili savcılık son kararını verdi. R.A'nın kemik yaşı için hastane kayıtları esas alındı ve yargılanamaz kararı verildi.Abone ol

Adana'da annesini öldüren R.A cinayeti iki ay sonra işlese cezai ehliyeti olacak ve yargılanacaktı. Polis, kemik yaşı için test yaptırılan R.A.'nın doğum tarihi hastane kaydıyla belirlendi. Savcılık, kızın yargılanması için kemik testini değil, hastane kaydını dikkate alıyor.

R.A.'nın Döşeme Mahall south california seo esi'ndeki Çukurova Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde 7 Ağustos 1997 tarihinde dünyaya gözlerini açtığı belirlendi. İlköğretime 5 yaşında başlayan R.A., 7. sınıfta öğrenim görüyordu.

"KEMİK YAŞI İSTENDİ"

Polis, kızın gerçek yaşıyla ilgili yaşanan tereddütler için Adli Tıp Kurumu'ndan kemik yaşının belirlenmesini de istemişti. Baba Ali A. da kızının hastanede dünyaya gözlerini açtığını, doğduğu gün de nüfus müdürlüğüne kaydını yaptırdığını söylemişti.

R.A., eski adıyla Sosyal Sigortalar Hastanesi Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ndeki kayıtlarda nüfus cüzdanında görüldüğü gibi 07 Ağustos 1997'de dünyaya gelmiş. "13997 karantina numaralı Tıbbi Muayene ve Müşahade" formunda, R.A.'nın normal doğumla dünyaya geldiği, kilosunun ise 3 kilo 510 gram olduğu görülüyor. Hastane kaydı ile nüfus kaydı arasında benzerlik görülen R.A., cezai ehliyetinin olmadığı için yargılanamayacak.

Halen Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nce koruma altında tutulan R.A. için tedbir de konuldu.  Baba Ali A., "Çocuğuma sahip çıkacağım, onu alacağım." demişti.

Türk Ceza Kanunu'nun 31. maddesi 1. fıkrasına göre, R.A.'nın ceza ehliyeti yok.  TCK'nun bu maddesinde, 'Fiili işlediği sırada 12 yaşını doldurmamış olan çocukların ceza sorumluluğu yoktur. Bu kişiler hakkında, ceza kovuşturması yapılamaz; ancak, çocuklara özgü güvenlik tedbirleri uygulanabilir' deniliyor.



Kategori : GÜNCEL