Annesini öldüren kıza ceza yok!

  • Ana Sayfa
  • Annesini öldüren kıza ceza yok!
Annesini öldüren kıza ceza yok!
Çocuklar ceza almıyormuş deyip annesini öldürdü. 11 yaşındaki küçük kız gerçekten de ceza almayacak. Onu 61 gün kurtardı. Abone ol

Adana’da annesi 39 yaşındaki Songül A.’yı öldüren R.A., 12 yaşını doldurmadığı için ceza almayacak.

Küçük kızın ‘cezai ehliyeti’ olup olmayacağına ilişkin gerçek yaşı ile ilgili tereddütler yaşanırken, nüfusa kayıtlı ol washington seo duğu tarih ile gerçek doğum tarihinin aynı olduğu belirlendi.

Böylece R.A.'nın yargılanmayacağı ortaya çıktı. R.A., 61 gün sonra cinayeti işlemiş olsaydı, yasa gereği 12 yaşını dolduranlar ‘cezai ehliyet kazandığı için’ yargılanabilecekti.

Şu an devlet korumasında yurtta kalan R.A.’nın okula erken yazdırıldığı anlaşılırken, ailesi R.A.’yı almak istemesi halinde dava açması gerekecek. Baba Ali A. çocuklarını yanlarına almak istediklerini söylemişti.

YASA NE DİYOR?

Türk Ceza Kanunu'nun suçluların yaş küçüklüğü durumunu belirten 31’inci maddesin 1’inci fıkrasına göre, R.A.’nın ceza ehliyeti yok. TCY’nin bu maddesinde, ‘Fiili işlediği sırada oniki yaşını doldurmamış olan çocukların ceza sorumluluğu yoktur. Bu kişiler hakkında, ceza kovuşturması yapılamaz; ancak, çocuklara özgü güvenlik tedbirleri uygulanabilir’ deniyor.

R.A.’nın cinayeti işlediği tarih 7 Haziran 2009. Bu tarih dikkate alındığında 12 yaşını doldurmasına 61 gün kaldığı anlaşılan R.A., ceza almaktan da kurtuluyor, hakkında güvenlik tedbiri uygulanabiliyor.



Kategori : GÜNCEL