Davosun sahte kahramanı!

Davosun sahte kahramanı!
Devlet Bahçeli Grup toplantısında mayın gibi patladı. 'Sınırlarımız heba edildi" dedi. Söz o güne gelince de "Davos'un sahte kahramanlığı" tanımını yaptı. Abone ol

MHP lideri Devlet Bahçeli Partisinin grup toplantısında konuştu. Erdoğan'ın mayın yasa tasarısını desteklemeyen muhalefete yüklenmesi karşısında Bahçeli de Davos'un sahte kahramanlığını hatırlatmasının onun suçluluğunun göstergesi olduğunu söyledi. Başbakan’ın vatan sevgisini ölçmek için, Erivan açılımına bakmasını, Barzani’yle başlattığı Erbil Açılımını hatırlamasını" istedi.

MİLLETVEKİLLERİNİ YAZ TATİLİYLE TEHDİT ETTİ

Türkiye’nin çok ağır krizlerle boğuştuğu bu ortamda, TBMM’nin Başbakanın inadı uğruna, mayın yasasıyla kilitlenmesi AKP’nin kara sayfalarından biri olarak tarihe geçmiştir. Başbakan'ın Milletvekillerine yaz tatili tehdidi ile Suriye ile 517 kilometrelik sınırımız feda edilmiştir. Bu konuda Cumhurbaşkanının yasayı iade etmesini ve Anayasa Mahkememizin kararını beklemekten başka çaremiz kalmamıştır

Yasanın AKP’nin zihniyetinin kurguladığı şekil ve yöntemle çıkmamas ebay seo ı için yaklaşık 1 aydır demokrasi mücadelesi veren milletvekillerini ve toplumu uyandıran medyayı kutluyorum. Bu konudaki görüşlerimizi 26 Mayıs’taki grup toplantıda açıklamıştım. Bundan duyduğumuz kuşkuyu açıkça belirtmiştim.

DAVOS'TAKİ SAHTE KAHRAMANLIĞINI HATIRLATMASI SUÇLULUĞUNUN GÖSTERGESİDİR

Baskı ve tehditle çıkan yasaya rağmen, başbakan hala üzerine yapışmış İsrail’le işbirliği etiketini çıkarmaya çalışmakta, konuştukça batmaktadır.
Bir ülkenin başka ülkelerle, milli menfaatleri doğrultusunda anlaşmalar yapması elbette vazgeçilmezdir. Bizim eleştirdiğimiz nokta, imzalanmış bir anlaşma metni değildir.

Eleştirimizin konusu Başbakan’ın aralarında İsrail’in de olabileceği firmalara söz vermiş olduğu yönündedir.

Bu konuda Başbakan'ın öfkeli tepkileri kuşkuları artırmıştır. Başbakan'ın muhalefet edenlerin kafalarının beyinlerle örüldüğünü söylemesi ve Davos'taki sahte kahramanlığını tekrar söylemesi suçluluğunun göstergesidir

BAŞBAKANIN  VATAN SEVGİSİ:
ERİVAN AÇILIMI, ERBİL AÇILIMI

[PAGE]



BAŞBAKANIN  VATAN SEVGİSİ: ERİVAN AÇILIMI, ERBİL AÇILIMI

Biz sizin kim olduğunuzu 7 yıllık icratınızla gördük. Bize siz kim olduğunuzu anlatmakla vakit kaybetmeyiniz. Açıklamaları Davos'un diyetini karşılamaz. Hıyanet ifadelerine yaptıklarıyla karşı koyabilmeli...  Milli değerlere sahip çıkmak vatanseverliğin gereğidir.

Siz ne halka ihanet kelimesini ağzınıza alabiliyorsunuz diye soran başbakana burada hatırlatmak isteriz. Bir siyasetçi için en hazin tecelli, vatan sevgisinin bizzat kendi geçmişi siyasi siciliyle sorgulanıyor olmasıdır. Türkiye’nin onurunu korumak, milli birliğine sahip çıkmak vatanseverliğin değişmez ölçüleridir. Bu konuda Başbakan’a vatan sevgisini ölçmek için, Erivan açılımına bakmasını, Barzani’yle başlattığı Erbil Açılımını hatırlamasını ve etnik sorunda siyasi çözümün ne anlama geldiğini düşünmesini tavsiye ederim.

ABD KONUSUNDA KUŞKULUYUZ

Irak’ta kan dökülmeye devam etmekte, Pakistan bölünmenin eşiğine gelmekte, Filistin’de sıcak çatışmalar devam etmektedir. ABD’nin bu konularda köklü ve ciddi bir adım atacağına dair sözden öte bir işaret alınmamıştır. Son olarak Obama’nın Mısır ziyaretinde, dini metinlere referans yapan konuşması, yeni ABD stratejilerinin beklentileri konusunda kuşkularımızı artırmıştır. ABD taktik değiştirdi, sempati toplamaya çalışıyor. Sözlerin icraata dönüşüp dönüşmeyeceğini zaman gösterecektir.

BÖLÜCÜLÜĞÜ MEŞRULAŞTIRANLARA KARŞI UYARIYORUZ

Geçtiğimiz 30 gün içinde 15 şehit verildi. Bölücülüğü meşrulaştırmak için siyasal partilere buradan hatırlatıyorum. Anayasa’nın değiştirilemeyecek 3. maddesine aykırılık teşkil edecek şekilde, etnik azınlıklar yaratmaya çalışmak mümkün değildir. Anamuhalefetin sorunun çözümü için yapılacaklara destek verebileceğini söylemesi, İmralı'dan gelen mesajlarla yaygın bir kanaatle bir ittifakın yolda olduğunun işaretidir. Milletin benliğine mayın döşeniyor. Bu bir teslimiyet sürecidir. Bölücülüğü meşrulaştırmak ve etnik bir azınlık yaratmaya çalışan güç birliğine karşı uyarıyorum. Bu anayasaya aykırı bir fiillerin odağı hale gelme sebebidir. İster bu uyarıyı dikkate alırlar ister almazlar. MHP buna sonuna kadar karşıdır



Kategori : POLİTİKA