Devletten Kürtçe bilen personel

  • Ana Sayfa
  • Devletten Kürtçe bilen personel
Devletten Kürtçe bilen personel
Kürt açılımı sessiz sedasız devam ediyor. Diyarbakır Valiliği bir adım daha atarak olası bir krizin önüne geçmiş oldu.Abone ol

Diyarbakır Valiliği'nin açtığı çağrı merkezi, halkın yoğun ilgisiyle karşılaştı. Ofiste, Türkçe konuşamayan vatandaşlar için de Kürtçe ve Zazaca bilen görevliler çalışıyor.

Kamu kurumlarının hizmet kalitesini artırmak amacıyla kurulan Diyarb full gastric bypass turkey akır Çağrı Merkezi'nde, Türkçe bilmeyen vatandaşlar da unutulmadı.

Zaman gazetesinden İsmail Avcı'nın haberi bölgede yaşanan sessiz devrimin tanığı adeta.. Devlet ile halk arasındaki duvarlar bir bir kaldırılıyor. Devletin kurduğu ofislerde Kürtçe bilen personelin istimdam edilmesi ilginç bir gelişme olarak karşımıza çıkıyor.

Proje ofisinin sorumlusu Vali Yardımcısı Mehmet Yeşilbaş,
"Şikâyet ya da talebini iletmek üzere 'Alo 444 21 01' No'lu telefonu arayanlar arasında Türkçe bilmeyen vatandaşlarımız var. Onların şikâyet ve taleplerini Kürtçe olarak da alabiliyoruz." diyor.

Vali Hüseyin Avni Mutlu'nun, devletin herkese bir telefon kadar yakın olduğunu belirterek açtığı çağrı merkezine bütün kurumlar otomasyon sistemiyle bağlı. Türkiye'de bir ilk özelliği taşıyan ve yoğun ilgiyle karşılaşan ofis, sorunları kısa sürede çözüme kavuşturuyor. Vatandaşın talebini zamanında yerine getirmeyen kurum amiri ise soruşturmaya tabi tutuluyor. 'Alo 444 21 01' nolu çağrı merkezi sayesinde Diyarbakır'daki devlet kurumları vatandaşlara çok daha kaliteli hizmet vermeye başladı.

İntihardan vazgeçirdim



Kategori : GÜNCEL