Erbakanın yediği fırçanın öyküsü

  • Ana Sayfa
  • Erbakanın yediği fırçanın öyküsü
Erbakanın yediği fırçanın öyküsü
Erbakan'ın Kaddafi çadırında yediği fırçanın nedeni belli oldu. Kaddafi o raporu görünce çılgına dönmüş.Abone ol

Erbakan'ın ortağı Çiller'i kendisine yönelik CIA suikast ekibinde gösteren raporu gören Kaddafi, Erbakan'a öfkelendi.

Libya lideri Muammer Kaddafi'nin, 6 Ekim 1996'da Başbakan Necmettin Erbakan'a sert çıkışının perde arkasına Yeni Şafak ulaştı.

Ergün Diler'in haberi yakın tarihin karanlıkta kalan bazı noktalarını aydınlatması açısından önem taşıyor. Kaddafi'ye, Erbakan'la yaptığı görüşme öncesi, dönemin Başbakan Yardımcısı Tansu Çiller'i kendisine yönelik suikast hazır kokulu taş lığı yapan CIA ekibi içinde gösteren düzmece bir rapor sızdırıldı. Rapora aldanan Kaddafi, Erbakan'a sert çıktı. Ergenekon sanığı Veli Küçük'ün evinde ele geçirilen şok raporun ayrıntıları:

ŞAKAKİ'DEN SONRA KADDAFİ'YE SUİKAST

Filistin lideri Yaser Arafat'ın İsrail ile anlaşmasına karşı çıkan İslami Cihat'ın kurucusu Fethi El Şakaki 26 Ekim 1995'te Malta'da uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit düştü. Saldırıyı üstlenen olmadı, ancak İsrail istihbaratı MOSSAD'ın dahil olduğu bir ekibin suikasti düzenlediği konuşuldu. Liderliğini “Rhodes' kod adlı CIA'in Malta istasyon şefinin yaptığı suikast ekibi, daha sonra İsrail ve ABD'ye karşı tutumuyla bölgede ön plana çıkan Libya lideri Muammer Kaddafi'ye yönelik bir operasyon düzenledi. Kaddafi operasyonu önceden haber alınca suikastten kurtuldu.

MEHMET ÖZBAY'DAN CIA ŞEFİNE SİPARİŞ

O dönemde İstanbul'da özel bir üniversitenin mütevelli heyet başkanı O.O, Malta'daki CIA istasyon şefi "Rhodes' ile temasa geçti. Bunun üzerine Susurluk kazasında hayatını kaybeden Abdullah Çatlı'ya kimliğini veren Mehmet Özbay Chicago'dan Valetta'ya geldi. Mehmet Özbay, Şakaki'yi ortadan kaldıran “”Rhodes'tan düzmece bir Çiller dosyası hazırlamasını istedi. CIA'in istasyon şefi Başbakan Yardımcısı Çiller'i Kaddafi'ye suikast girişiminde bulunan ekibin içinde gösteren bir rapor hazırladı. Özbay, kısa bir süre sonra raporu Giresun Bölge Komutanı Tuğgeneral Veli Küçük'e iletti.

RAPORA ALDANDI, KIZDI

Küçük, raporun devletteki bağlantılarını kullanarak, Erbakan'ın Libya'ya ziyaretinden önce resmi bir kanalla Kaddafi'ye ulaştırılmasını sağladı. Raporda kendisine suikast girişiminde bulunan CIA ekibi içinde Çiller'in adını gören Kaddafi kızdı. Kaddafi, Çiller'le koalisyon kurduğu için öfkesini Başbakan Erbakan'dan çıkardı.



Kategori : POLİTİKA