Daha temiz daha yeşil bir Tuzla

Daha temiz daha yeşil bir Tuzla
Tuzla Belediyesi Dünya Çevre Günü’nde “Geleceğimizi Geri Kazanalım” sloganıyla bir etkinlik gerçekleştirdi.Abone ol

Etkinliğe katılan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Hedefimiz daha temiz ve daha yeşil bir Tuzla’dır. Tuzla’yı daha yaşanabilir bir yerleşim merkezine dönüştüreceğiz” mesajını verdi.

Tuzla Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından, Dünya Çevre Günü nedeniyle, Mimar Sinan Mahallesi Emiroğlu Caddesi’nde bir etkinlik düzenlendi.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, etkinliğin açılışında, ilgili birim müdürlerinin ve etkinlikte hazır bulunan temizlik işçilerinin ‘5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü kutladı.

Tuzla Belediyesi olarak “daha temiz ve daha hastane seo yeşil bir Tuzla” hedeflediklerini belirten Başkan Dr. Şadi Yazıcı, “Bu nedenle özellikle yaz aylarında çöplerin ve diğer atıkların daha sık ve daha düzenli toplanmasını sağlayacağız. Çünkü sağlıklı bir toplum yaşamı, temiz bir çevreyle sağlanabilir” dedi.

YEŞİL ALANLARIMIZ ÇOĞALACAK

Başkan Dr.Yazıcı, “Ayrıca ağaçlandırma gibi çeşitli projelerimizle de ilçemizdeki yeşil alanlarımızı çoğaltacağız. Böylece çocuklarımıza daha temiz ve daha yeşil bir Tuzla bırakabiliriz. Bu nedenle, Tuzla Belediyesi olarak, bizim için her gün ‘Dünya Çevre Günü’dür” diye konuştu.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, daha sonra Tuzla Belediyesi temizlik işçileriyle birlikte toplu anı fotoğrafı çektirdi ve “kolay gelsin” temennisinde bulundu. Etkinlik kapsamında daha sonra, temizlik işleri personeli, ambalaj atığı ve bitkisel atık toplama ekipleri ile Türkiye Atık Pil Derneği (TAP) ekipleri tarafından sokak temizleme çalışması gerçekleştirildi.

ÖĞRENCİLERE UYGULAMALI BİLGİLER VERİLDİ

Program kapsamında daha sonra, bölge okullarından Muzaffer Güzide Pulur İlköğretim Okulu öğrencilerine, Tuzla Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çabuk ve Temizlik İşleri Müdürü Süleyman Çetinkaya tarafından, ‘Dünya Çevre Günü’yle ilgili hazırlanan şapka ve kumbaralar dağıtıldı.
Öğrencilere ayrıca, geri dönüşümlü atıkların yanı sıra bitkisel atık yağlar ve atık pillerin kaynağında ayrıştırılması ve bu atıkların nasıl biriktirilmesine yönelik uygulamalı bilgiler verildi. Öğrenciler daha sonra kendilerine dağıtılan çöp poşetleriyle, çevredeki çöpleri toplayarak etkinliğe destek verdiler. Çevre Haftası boyunca benzer çalışmaların, Tuzla genelinde sürdürüleceği belirtildi.

İsveç’in Stockholm kentinde, 1972 yılında düzenlenen Birleşmiş Milletler (BM) Çevre Konferansı’nda üye ülkeler, çevre sorunlarını ele almış ve çevre kirlenmesine karşı ortak çözüm yolları aramıştı. Konferansta, 5 Haziran gününün Dünya Çevre Günü olması kararlaştırılmıştı. Bu tarihten itibaren her yıl Birleşmiş Milletler’e üye ülkelerde 5 Haziran, çeşitli etkinliklerle ‘Dünya Çevre Günü’ olarak kutlanıyor.



Kategori : GÜNCEL